Γεμάτο με γνωστά και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής έρχεται φέτος το αγαπημένο Rockwave! Ο Manu, που επιτέλους ξανάρχεται στην Ελλάδα, η Patti -και αυτή εδώ μετά από ένα χρόνο περίπου-, αλλά και οι Judas και ο Marky είναι μόνο τέσσερα από τα ονόματα που αναμένεται να μοιραστούν τις δύο σκηνές του TerraVibe.

Με δύο σκηνές θα αρχίσει και θα τελειώσει η φετινή διοργάνωση του Rockwave και από εκεί θα περάσουν όλα τα σπουδαία ονόματα της διεθνούς ροκ σκηνής, που έκλεισαν για το φετινό φεστιβάλ.

Μεταξύ αυτών Manu Chao, Offspring, Judas Priest, Patti Smith, Souxsie, Gossip, Marky Ramone, Cavalera Conspiracy, Flogging Molly και ακόμα πολλά ονόματα, που θα αναλάβουν τα δύο stages Terra και Vibe, για ένα ολόκληρο καλοκαιρινό τριήμερο, από τις 8 έως και τις 10 Ιουλίου.

Την πρώτη μέρα, 8 Ιουλίου, το Terra stage θα υποδεχθεί τους Gossip, τους Deus, τη Siouxsie, καθώς και τους Offspring. Την ίδια μέρα το Vibe stage με τη σειρά του θα φιλοξενήσει ευχαρίστως του Ιρλανδούς Flogging Molly, αλλά και τον Marky Ramone!

Η δεύτερη μέρα, 9 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στο metal, για την οποία κλήθηκαν άξιοι εκπρόσωποι του, μοιρασμένοι βέβαια στα δύο stages.

Στο Terra θα παίξουν οι Morbid Angel, οι Σουηδοί Opeth, τα αδέρφια Max και Igor Cavalera ως Cavalera Conspiracy πλέον, οι Ολλανδοί Within Temptation και τέλος (ναι, το καλύτερο είναι πάντα για το τέλος) οι Judas Priest.

Λίγο πιο πέρα, στο Vibe, θα ανέβουν οι δικοί μας Inner Wish και οι Carcass, οι οποίοι και επανασχηματίστηκαν πολύ πρόσφατα, μετά από 12 χρόνια απραξίας.

Και μετά την πολύ metal και δυνατή δεύτερη μέρα, ακολουθεί η τρίτη και τελευταία μέρα στην οποία από ελληνικής πλευράς θα ακούσουμε συγκροτήματα από το Schoolwave στο Vibe, για να πάρουμε και μία γεύση από πιο νέους επίδοξους μουσικούς, αλλά και δύο μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής στο Terra, την Patti Smith και τον Manu Chao με τους Radio Bemba Sound System του!

Πιο μαζεμένα και πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τρίτη 8 Ιουλίου:
Offspring, Souxsie, Deus, The Gossip (στο Terra Stage)
Marky Ramone, Flogging Moly (στο Vibe Stage)
Τετάρτη 9 Ιουλίου:
Judas Priest, Within Temptation, Cavalera Conspiracy, Opeth, Morbid Angel (στο Terra Stage)
Carcass, Inner Wish (στο Vibe Stage)
Πέμπτη 10 Ιουλίου:
Manu Chao, Patti Smith (στο Terra Stage)
Shooligans (στο Vibe Stage)

Οι διοργανωτές – και κατά συνέπεια κι εμείς – περιμένουν περισσότερες μπάντες να προστεθούν και στα δύο stages… To τελικό line up θα ανακοινωθεί σύντομα και θα περιλαμβάνει ακόμα ελληνικά ονόματα, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες international και άλλες εκπλήξεις…

Τέλος, η Didi Music σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΟΞΥ ετοιμάζουν ένα βιβλίο αφιέρωμα στο Rockwave με τον τίτλο \”ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ROCKWAVE!\”.

Το κείμενο για να καταλάβεις τι πρέπει να στείλεις ως ένθερμος υποστηρικτής του Rockwave: \”H Didi Music και το Οξύ σου δίνουν την ευκαιρία να πεις τη δική σου Rockwave ιστορία!! Γράψε μας 150 λέξεις για μία δική σου εμπειρία (οποιασδήποτε μορφής), για το γεγονός που στιγμάτισε ένα από τα Rockwave Festival στα οποία ήσουν παρών, αυτό που \”βίωσες\” και δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Τα καλύτερα κείμενα (τρελά, ερωτικά, φανατισμένα, απελπισμένα; βρείτε εσείς το mood που τα χαρακτήρισε…) θα δημοσιευτούν -μαζί με photos- στην premium έκδοση του βιβλίου ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ROCKWAVE που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας … Αναμένουμε τα κείμενά σου στη διεύθυνση info@oxy.gr, με τίτλο Το δικό μου Rockwave\”.

Α, και προσοχή! Τα εισιτήρια καλύτερα να τα εξασφαλίσετε από τώρα, καθώς ανάλογα με την περίοδο που θα τα αγοράσετε οι τιμές θα διαφέρουν.

Info
Rockwave Festival
8, 9 και 10 Ιουλίου
TerraVibe Park, Μαλακάσα
Εισιτήρια (μέρα πρώτη): 45 ευρώ για το διάστημα από 7 έως 30 Απριλίου
50 ευρώ μεταξύ Πρωτομαγιάς και 28 Ιουνίου
60 ευρώ από 29 Ιουνίου έως και την 8η Ιουλίου
Εισιτήρια (μέρα δεύτερη): 50 ευρώ για το διάστημα από 7 έως 30 Απριλίου
55 ευρώ μεταξύ Πρωτομαγιάς και 28 Ιουνίου
60 ευρώ από 29 Ιουνίου έως και την 8η Ιουλίου
Εισιτήρια (μέρα Τρίτη): 25 ευρώ για το διάστημα από 7 έως 30 Απριλίου
30 ευρώ μεταξύ Πρωτομαγιάς και 28 Ιουνίου
40 ευρώ από 29 Ιουνίου έως και την 8η Ιουλίου
Προπώληση: Ticket House (Αθήνα: Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210 3608366, Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880)
Ενιαίο εισιτήριο και για τις τρεις ημέρες 90 ευρώ
Η προπώληση ξεκινά στις 7 Απριλίου και όλα τα εισιτήρια θα είναι γενικής εισόδου.
Οι πόρτες θα ανοίγουν καθημερινά από τις 11.00