Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πάπυρος, σε μετάφραση Όλγας Γεράκη, το συγκλονιστικό βιβλίο του διακεκριμένου δημοσιογράφου και ιστορικού Μίσα Γκλένι, που φωτίζει τα δίκτυα του διεθνούς εγκλήματος. Ύστερα από τρία χρόνια πρωτογενούς έρευνας ο Γκέλι συνθέτει ένα συναρπαστικό αφήγημα που σοκάρει με την ωμότητά του.

Ένας φόνος σε μια μάλλον άσημη κωμόπολη της νότιας Αγγλίας δίνει την αφορμή στο συγγραφέα να εισαγάγει τον αναγνώστη στον γενναίο νέο κόσμο που διαμόρφωσε η ανατροπή των κομμουνιστικών καθεστώτων στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την ίδια την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς και η επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης.

Ο Γκλένι μας μεταφέρει στις γειτονιές της Βουλγαρίας, του Μαυροβούνιου, της Βοσνίας , του Κόσοβου, της  Ρωσίας , της Ουκρανίας, της Μολδαβίας , του Ντουμπάι, γενικότερα των Ηνωμένων  Αραβικών Εμιράτων, της Νιγηρίας, του Καναδά, της Λατινικής Αμερικής, της Βραζιλίας, της  Ιαπωνίας, της Κίνας  εκέι που ανθίζει υπό την ανοχή του κράτους το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων , διαμαντιών, λευκής σαρκός , η πορνεία το ηλεκτρονικό έγκλημα .

Ο Μίσα Γκλένι ολοκληρώνει την έρευνά του εστιάζοντας στην ευθύνη του ίδιου του αναπτυγμένου κόσμου για την ανάπτυξη του υπερεθνικού εγκλήματος, στη ζήτηση για προϊόντα εγκλήματος, αλλά και ειδικότερα στην ευθύνη των πολιτικών ιθυνόντων «που τους λείπει είτε το όραμα είτε το ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες διαρθρωτικέςανισότητες της παγκόσμιας οικονομίας πάνω στις οποίες ευδοκιμεί το έγκλημα και η αστάθεια».

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε…