Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής και η Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure® διοργανώνουν τον πρώτο Αγώνα Greece Race for the Cure® στην Ελλάδα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, με εκκίνηση από το Ζάππειο.

Το Greece Race for the Cure® συμπεριλαμβάνει έναν Αγώνα δρόμου 4χλμ. και έναν περίπατο 2 χλμ., και υποδέχεται άτομα όλων των ηλικιών και αθλητικών ικανοτήτων, για να ενωθούν με άλλους στον Αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.
 
Το Hard Rock Café Athens στηρίζει την προσπάθεια αυτή ενεργά, αποτελώντας ένα από επιλεγμένα σημεία δήλωσης συμμετοχής για τον αγώνα Greece Race for the Cure®. Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας για τον αγώνα από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Η εγγραφή στον Αγώνα κοστίζει 5€ μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και 10€ από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Ημέρα του Αγώνα (παιδιά κάτω των 5 ετών δωρεάν)! Ο κάθε συμμετέχων με την εγγραφή του λαμβάνει ένα Greece Race for the Cure® t-shirt και ένα καπέλο που πρέπει να φορά την Ημέρα του  Αγώνα.

Ο Αγώνας αποτελεί μια γιορτή για τις γυναίκες που έχουν περάσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού. Το Greece Race for the Cure® συγκεντρώνει επίσης οικονομικούς πόρους για τη στήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, για την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση της νόσου, καθώς και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών που νοσούν.

To Greece Race for the Cure® είναι μέρος των Susan G. Komen Race for the Cure Series®. To Susan G. Komen Race for the Cure Series® ξεκίνησε πριν από 26 χρόνια στο Ντάλας του Τέξας και αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη διοργάνωση παγκοσμίως με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο μαστού.