Για το βιβλίο “Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ” θα μιλήσουν οι:
Βασίλης Κατσαρός
Ομότιμος καθ. Μεσαιωνικής Βυζαντινής Φιλολογίας, Τμ. Φιλολογίας ΑΠΘ
Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος
Καθ. Δημ. Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας
Δημήτρης Λακασάς
Επιχειρηματίας – συγγραφέας

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι:
Χρίστος Στυλιανού και Ελένη Θυμιοπούλου (ηθοποιοί ΚΘΒΕ)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου Γιώργο Χατζόπουλο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Θέλεις να ζήσεις μία απίστευτη περιπέτεια στα βάθη της Ανατολής, να διασχίσεις ποτάμια και ερήμους καβάλα σε γκαμήλες και φτερωτά άλογα, να συναντήσεις φιλόξενους βεδουίνους και μουσουλμάνους περιηγητές, να τα βάλεις με αδίστακτους ληστές, άγριες αμαζόνες και ανθρωπόμορφους δράκους, με λύκους και λιοντάρια, ακόμα και με τον ίδιο τον Χάρο;

Αν ναι, τότε ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ και ακολούθησε την Ανδώ, το ατίθασο, δωδεκάχρονο κορίτσι που το σκάει από το σπίτι της και με μόνη συντροφιά τον φίλο της τον Κοσμά και την πίστη στον εαυτό της ψάχνει να βρει το Ιερό Σπαθί και να μάθει την αλήθεια για τον πατέρα της, τον Διγενή Ακρίτη!

Σε περιμένει ένα ταξίδι γεμάτο απρόβλεπτες εξελίξεις, όπου η αγάπη συμπορεύεται με τη θυσία και το θάνατο, ο έρωτας με τη διαφορετικότητα και το όνειρο, ο ελληνικός πολιτισμός με τον Αραβικό, ο Χριστιανισμός με τον Μωαμεθανισμό, και η βυζαντινή Ιστορία με τον Μύθο.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών, ιδανικό για τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης δημοτικού και Β΄ Γυμνασίου μιας και το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία είναι το Βυζάντιο του 10 μ.Χ. αιώνα και η εποχή των Ακριτών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιώργος Χατζόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία και Συγκριτική Λογοτεχνία. Εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά: Μοργκεντάου (2003), Πλατεία Εμπορίου ή πόσο καλό είναι το φως (2004), Δρακόλιμνη (2018). Έχει γράψει τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (Αιώρα, 2015), και τα μυθιστορήματα για παιδιά και νέους «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» (ΠΑΤΑΚΗΣ 2018), «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ» (ΠΑΤΑΚΗΣ 2020).