Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσιάζει τη «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ σε σκηνοθεσία Σταμάτη

Μπαντούνα το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 και ώρα 9μ.μ. στο Θέατρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης \”Αντώνης Τρίτσης\” στο  Ίλιον.

Λίγα λόγια για το έργο…
Στο σπίτι του ανερχόμενου γλύπτη Μπρίνσλεϋ, όλα μοιάζουν έτοιμα για το επερχόμενο πάρτι, με προσκεκλημένους τον πατέρα της κακομαθημένης μνηστής του Κάρολ και ενός Γερμανού πολυεκατομμυριούχου συλλέκτη.

Κι εκεί που μπαίνει και η τελευταία «παράνομη» διακοσμητική πινελιά στους χώρους υποδοχής –ο Μπρίνσλεϋ και η Κάρολ έχουν «δανειστεί» την επίπλωση της γειτόνισσάς τους, χωρίς την άδειά της!- κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Μια διακοπή ρεύματος! Κι όσο οι ένοικοι ψάχνουν απεγνωσμένα κεριά, σπίρτα και λαμπάδες, ξεκινούν όλα…

Ερωμένες, απρόσκλητοι επισκέπτες, παρεξηγήσεις, λάθος εκτιμήσεις και κωμικοτραγικά ευτράπελα θα οδηγήσουν στη σύνθεση της ευχάριστης αλλά και απρόβλεπτης εξέλιξης της βραδιάς…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…
Ο Πήτερ Σάφερ αρχίζει να γράφει από τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Γίνεται ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός με το έργο του \”Άσκηση πέντε δακτύλων\”. Κάποιοι κριτικοί θέλησαν να τον κατατάξουν ανάμεσα στους \”οργισμένους\” συγγραφείς της γενιάς του, κατάταξη που ο ίδιος με οργισμένο ύφος αρνήθηκε δηλώνοντας ότι οι ταξινομήσεις τέτοιου είδους είναι όχι μόνο κακόβουλες αλλά και ασύστατες.

Στην Ελλάδα πολλά του έργα αγαπήθηκαν και είδαν τα φώτα τής σκηνής. \”Το Δημόσιο Μάτι\” και το \”Ιδιωτικό Αυτί\”, \”Η Μαύρη Κωμωδία\”, \”Αμαντέους\”, \”Έκβους\”. Τα δύο τελευταία τα απολαύσαμε και στον κινηματογράφο καθώς επίσης και το μεγαλόπνοο \”Το Βασιλικό Κυνήγι τού Ήλιου\”.

Λίγα για τη Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ

Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ συστάθηκε τον Ιούλιο του 2007 από την ανάγκη των πρώην μαθητών -που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στις παραστάσεις- και φίλων του 10ου Γυμνασίου Ιλίου.

Έτσι , φοιτητές οι περισσότεροι από εμάς σήμερα και με μεγάλη αγάπη σε αυτό που λέμε ερασιτεχνικό θέατρο κάναμε την καινούργια μας αρχή, με το έργο «Ο θάνατος του Περικλέους» του Δ. Κορομηλά την χειμερινή περίοδο 2007 – 2008 με παραστάσεις στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου και περιοδεία σε δήμους της Αττικής.

Η παράσταση πήρε μέρος στο 23ο Πανελλήνιο – Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας και βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Ιούνιο του 2008 παρουσιάσαμε τους «Εταιρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού στο θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Η παράσταση παρουσιάσθηκε επίσης στην ερασιτεχνική εβδομάδα που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου καθώς και σε άλλους δήμους της Αττικής. Τον Οκτώβριο του 2008 παρουσίασε εκδήλωση με θέμα «Το θέατρο την περίοδο του πολέμου και της κατοχής» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου για την 28η Οκτωβρίου.

Τον Μάρτιο του 2009 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» , «Μια ομάδα, μια σκηνή» Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας την «Έκτη ημέρα – Με αφορμή τον Τσέχωφ» από το έργο « Η παράσταση ….. αναβάλλεται».

Τον Μάιο του 2009 παρουσιάσθηκε στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων η παράσταση «Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι» της Α. Κοντραφούρη στο θέατρο του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος. Τον Ιούλιο του 2009 παρουσιάσαμε το έργο του Παύλου Μάτεσι \”Η Τελετή\” στο θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Μπαντούνας Σταμάτης
Μετάφραση: Καρούζου Αλεξάνδρα
Προσαρμογή κειμένου: Η Θεατρική Ομάδα
Σκηνικά: Η Θεατρική Ομάδα
Κοστούμια: Μπαντούνας Σταμάτης, Χαλίκη Εύη

Πρωταγωνιστούν:

Μπαχξόγλου Θωμάς, Καρούζου Αλεξάνδρα, Διαμαντούλη Μαρίνα, Διαμαντούλη Ιωάννα, Κασορά Αντιγόνη, Στεφανάκη Αγγελική, Χαλίκη Εύη, Μπαντούνας Σταμάτης.