Η ομάδα θεάτρου «Ο επιπόλαιος Φρεντ» παρουσιάζει το διήγημα «Μάθημα Ανατομίας κλπ.» του Αντώνη Σαμαράκη για τρίτη συνεχή χρονιά. Η παράσταση ξεκινάει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στον χώρο του «C. for Circus».

«Ο επιπόλαιος Φρεντ» είναι μια νεοσύστατη ομάδα θεάτρου. Αποτελείται από δέκα ηθοποιούς και το σκηνοθέτη Σφυρή Γιωργή. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012, συστεγάζεται και συνεργάζεται με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία και ομάδα θεάτρου «C. for Circus».

Μέσα από έντονες σωματικές ασκήσεις οι ηθοποιοί της ο-μάδας προσπαθούν να εντείνουν τις αισθήσεις τους και να ξυπνήσουν όλα τα συ-ναισθήματα που κρύβονται μέσα μας προσπαθώντας να ανακαλύψουν κάτι παραπά-νω, ένα ελάχιστο παραπάνω από τον υπέροχο κόσμο γύρω μας. Με τις παραστάσεις τους δεν προσπαθούν να παρουσιάσουν, να αναπαραστήσουν κάτι, αλλά να το δεί-ξουν, να το φωνάξουν, να αναρωτηθούν, να συσχετιστούν και να αναζητήσουν αυτό το κάτι παραπάνω που υπάρχει αλλά ξεφεύγει της αντίληψής μας.

Η ομάδα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη, «Μάθημα Ανατομίας κλπ.». Ένα διήγημα που μιλά για την αντίσταση ό-ταν αυτή γίνεται μονόδρομος, όταν τα πάντα μου φωνάζουν «μη σωπαίνεις άλλο» και δεν έχω καμία άλλη επιλογή πέρα από το να σπάσω τη σιωπή μου, να φωνάξω … «ελευθερία».

Η παράσταση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα παίζεται για τρεις εβδομάδες.

Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφέας: Αντώνης Σαμαράκης
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής

Ηθοποιοί: Λήδα-Μαρία Γρηγοριάδου, Ιωάννα Ζέρβα, Μαρία Ιωσηφίδου, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Άννα Μαργαριτίδου, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου, Μάριος Παραδείσης, Αικατερίνη Ράβναλη, Ελένη Σταυρακίδου, Ειρήνη Σφυρή, Μαριάννα Χραπανά

Φωτογραφίες: Ιωάννης Γρηγορίαδης
Επιμέλεια βίντεο: Ελένη Σταυρακίδου, Μάριος Παραδείσης
Γραφιστική επιμέλεια: Λήδα-Μαρία Γρηγοριάδου