Σας περιμένουμε στις 20 Ιουλίου 2015 στον Ε’ αυτοτελή κύκλο του MathemARTics camp 2015, τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών που προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά ώρες δημιουργίας, χαράς και γνώσης μέσα από πρωτότυπα και βιωματικά εργαστήρια με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά».

Μαθηματικά σαν Παιχνίδι

Κατανοούμε τους νόμους της φυσικής και με εφόδιο τα μαθηματικά υπολογίζουμε και κατασκευάζουμε απλές μηχανές με τροχαλίες, που προσομοιώνουν την κίνηση ενός ακροβάτη!

Λόγος και Σκέψη

Πόσοι τρόποι υπάρχουν να λύσουμε ένα πρόβλημα; Πόσες ιδέες μπορούμε να σκεφτούμε μπροστά σε μια πρόκληση; Και πόσο πρωτότυποι αξίζει να είμαστε σε σχέση με τους άλλους; Αυτή την εβδομάδα σκεφτόμαστε μόνο πλάγια, παράλληλα, εναλλακτικά, κι εκτοξεύουμε τη φαντασία μας στα ύψη!

Εικαστικά

Ψαλίδια, χαρτόνια, κόλλες, χρωματιστά χαρτιά και χρώματα. Παιδιά, είστε έτοιμα να κατασκευάσουμε το καπέλο του τρελού επιστήμονα;

Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff

Παράγοντας ήχους με το σώμα και τη φωνή μας, ανακαλύπτουμε τη Μουσική Συνοδεία της Κίνησης. Με αφορμή ενα παραμύθι, επεξεργαζόμαστε Μουσικοκινητικά το Λόγο και παίζουμε με κρουστά και μελωδικά όργανα, ώστε να ζωντανέψουμε με τους ήχους τις ιστορίες

Arkki

«Το νησί Ι, ΙΙ, ΙΙΙ»: Με εργαλείο την αρχιτεκτονική, χάρη στο πιο πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, συνθέτουμε όλοι μαζί ένα νησί, όπως το ονειρευόμαστε. Η γη, ο ουρανός, το νερό και η βλάστηση είναι στα χέρια μας!

STEM-Ρομποτική

Αναγνωρίζουμε τους μοχλούς στο σώμα μας, μαθαίνουμε να τους χρησιμοποιούμε για τη διευκόλυνσή μας σε καθημερινές δραστηριότητες και δημιουργούμε ευρηματικές κατασκευές.