Η ομάδα Magenta, η νικήτρια του διαγωνισμού «Τι μ΄αρέσει στην κρίση», δημιουργεί στον κινητήρα τη νέα της περφόρμανς

«ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ» στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του κινητήρα «Καλλιτέχνες με Κρίση».

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!

Η πληθώρα των δυσοίωνων πληροφοριών των οποίων γινόμαστε αποδέκτες συστηματικά, η «γνώση» που ξεθάβεται από το σεντούκι κάποιου αποκρυφιστή και παίρνει τη μορφή ερεθιστικών best sellers και η δίψα της παγκοσμιοποιημένης κοινότητας για εσχατολογικές και όχι μόνο συνωμοσίες αποτελούν το υλικό της νέας performance της Ομάδας Magenta με τίτλο «Μας ψεκάζουν».

Σε ένα στιγμιότυπο καθημερινό, συζητούνται, αναλύονται και ανατροφοδοτούνται οι πιο trendy θεωρίες συνωμοσίας. Όλα συνδέονται με όλα σε έναν καταιγισμό διαδοχικών παραπομπών διαδικτυακού τύπου. Παράλληλα, μια performer αντιδρά και λειτουργεί αποτροπαϊκά προσπαθώντας να αμβλύνει τον αρχέγονο φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο και τον θάνατο.

Η performance «Μας ψεκάζουν» είναι σε έναν βαθμό αυτοσχεδιαστική.Το κείμενο και η κίνηση προκύπτουν σε χρόνο πραγματικό, σύμφωνα με τις αδρές δραματουργικές γραμμές της Ομάδας Magenta.

Εννοιολογική και εικαστική σύλληψη: Ομάδα Magenta (Κατερίνα Σωτηρίου & Έλενα Τιμπλαλέξη)

Φωτισμοί: Δημήτρης Καρνάβας

Παίζουν η Στέλλα Αντύπα, ο Νίκος και ο Αλέξανδρος.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Το πρόγραμμα «Καλλιτέχνες με κρίση» ενισχύει νέες ιδέες ελληνικών καλλιτεχνικών ομάδων και προσφέρει επαγγελματικά σεμινάρια υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμες