Η Martha High βγαίνει μέσα από την κλασική soul των 60’s, το funk των 70’s με το ισχυρό θρησκευτικό gospel background και την πλούσια τραγουδιστική παράδοση.

Το 1964, ήταν μέλος του φωνητικού γκρουπ The Jewels, όταν την πήρε μαζί του ο James Brown για backing στις περιοδείες του. Σύντομα η Martha High έγινε ένα από τα βασικότερα μέλη της μπάντας του. Η Martha έμεινε με τον “νονό της soul” για πάνω από 30 χρόνια ακόμα και όταν το γκρουπ έπαψε να υπάρχει. Ηχογράφησε σπουδαία κομμάτια (όπως το “Summertime”) με τον James Brown, ενώ έφτιαξε μια δική της, παράλληλη, σπουδαία καριέρα στη soul σχηματίζοντας γκρουπς όπως The Soul Twins, Martha & the Honeybees, Martha & The Lazers ή The Bittersweets, ενώ εμφανίστηκε και με άλλα ιερά τέρατα της μουσικής, όπως Little Richard, Jerry lee Lewis, The Temptations, Aretha Franklin, Patti LaBelle, B.B. King, Mary J. Blige, Stevie Wonder, Prince, Michael Jackson, Police κ.ά.

Μετά τον James Brown, το 2000, ήταν φυσικό ότι θα ακολουθούσε κάποιον από τα διάσημα JB Horns, όπως ήταν ο Maceo Parker αλλά και οι Pee Wee Ellis και Fred Wesley. Ακόμη και στις μέρες μας η Martha High είναι η βασική φωνή του συγκροτήματος JB’s της μπάντας δηλαδή του James Brown που περιοδεύει ανά τον κόσμο παίζοντας την μουσική του.

H συναρπαστική πορεία της Martha High είναι γεμάτη από επιτυχίες και συνεργασίες με θρύλους ενώ εμφανίζεται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και στα πιο γνωστά κλαμπ του κόσμου. Πέρυσι κυκλοφόρησε το άλμπουμ της «Singing For The Good Times» και με βάση αυτό έχει ξεκινήσει τις περιοδείες της με το εξαιρετικό γκρουπ  των Soul Cookers, με τους rising stars Eric Wakenius στην κιθάρα και Leonardo Corradi στο όργανο αλλά και τον πολύπειρο Tony Match στα τύμπανα.

Soul και funk στα καλύτερά τους!

Παίζουν:

Martha High: τραγούδι
Eric Wakenius: κιθάρα, φωνή
Leonardo Corradi: όργανο Hammond​
Tony Match: ντραμς