Το Μουσικό Προαύλιο του θεάτρου Badminton παρουσιάζει τον Μάριο Στρόφαλη για δύο ξεχωριστές συναυλίες στις …

19 και 20 Σεπτεμβρίου 2011. Ο Μάριος Στρόφαλης είναι ένας πολυβραβευμένος sountrack συνθέτης, με μεγάλη δισκογραφία, του οποίου τις μουσικές έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες (Πίσω πόρτα, Λίστα γάμου, Biloba, Γεναίοι της Σαμοθράκης, Μυστικά και ψέματα, Να μ\’ αγαπάς κ.α.), τηλεοπτικές σειρές (3ος νόμος, Ερόικα, 10η εντολή, Μαύρα μεσάνυχτα, Σα γλυκό του κουταλιού, Γλυκόξινο κρασί, κ.α.) και θεατρικές παραστάσεις (Amlet, Bug, Ραχήλ, Δανειστές, Rottweiler, κ.α.) και του οποίου συνάμα οι tango συνθέσεις κερδίζουν χρόνο με το χρόνο, διεθνή αποδοχή.

Το κουαρτέττο του είναι ένα μουσικό σύνολο, με έντονο κινηματογραφικό, νότιο-ευρωπαϊκό στίγμα , που φέτος έκλεισε οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας  σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές , θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

To ΕUROPEAN TAXIM είναι μια νοσταλγική περιήγηση σε «πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης», εντός κι εκτός Ευρώπης. Από το «Μεσογειακό τανγκό» και το «Σμυρνέϊκο μπολερό» ως το «Nuevo tango», από τον «Αιγαιοπελαγίτικο Μπάλο» ως τη «Νouvelle Jazz Francaise», από την «Ανδαλουσιανή Μπαλλάντα» και  το «flamenco» ως την «ταραντέλλα» και το «λυρικό μεσογειακό βαλσάκι».

             

Παίζουν οι:

Μάριος Στρόφαλης (πιάνο)

Βαγγέλης Βεργωτής (ακκορντεόν)

Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί)

Aλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλλο)

Χορεύουν οι Tangueros: Kωνσταντίνος Μπαγρόπουλος

Γεωργία \’\’Μεταξένια\’\’ Καραχάλιου

Μιχάλης Σουβλέρης

Κατερίνα Σακκά