Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας, ο Μάριος Μάζαρης υποδέχεται τα παιδιά όπως θα υποδεχόταν τα κομμάτια ενός παζλ· γιατί όλοι είμαστε κομμάτια από το παζλ της ζωής μας.

Μαζί θα μιλήσουν για βράχους, για μετέωρα, θα σκαρφαλώσουν βράχο βράχο, θα φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα της καρδιάς τους και θα γίνουν ένα μεγάλο ταξίδι.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και για υπογραφή των βιβλίων.

Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ-STORYLAND.

Το βιβλίο «μετέωρα»

Τι είναι βράχος και τι μετέωρο; Τι σταθερό και τι αβέβαιο; Ίσως να μην υπάρχουν πάντα απαντήσεις, ίσως να χρειάζεται χρόνος να τις δούμε. Μια ιστορία για τα αβέβαια μιας οικογένειας, για τη στιγμή της εκείνη όπου μεταμορφώνεται από μία σε δύο, και για τα μετέωρα που δε χρειάζεται να μάθουν ποτέ ότι είναι μετέωρα, αρκεί να ξέρουν πώς μοιάζουν οι βράχοι.

Το βιβλίο «Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς: 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού»

52 δραστηριότητες, μία για κάθε εβδομάδα του έτους, για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και θα τονώσει τους δεσμούς της τάξης και της οικογένειας!

Μάριος Μάζαρης – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Μάριος Μάζαρης, δηλαδή εγώ, θεωρεί αστείο να μιλάει για τον εαυτό του. Ή τουλάχιστον αμήχανο. Γιατί αυτό που είναι ο καθένας δεν ορίζεται από κανένα βιογραφικό. Γεννήθηκα και μεγαλώνω στον Πειραιά, σε μια διαρκή ανακάλυψη της παιδικής ηλικίας. Κάποτε ήθελα να γίνω αστροναύτης, αλλά με φόβιζαν τα ύψη, τα αστέρια από κοντά και το διάστημα. Μεγαλώνοντας προσπαθώ να μετριάζω το διάστημα ανάμεσα στους ανθρώπους γράφοντας ιστορίες, βλέποντας αστέρια να γίνονται από λέξεις και, κυρίως, ακούγοντας και παρατηρώντας τα παιδιά που ανακαλύπτουν τις δικές τους παιδικές ηλικίες.

Δουλεύω ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία από το 2006, θεωρώ την αγάπη την ύψιστη πολιτική πράξη, προσπαθώ πάντα να γίνω ο δάσκαλος που δεν είχα ποτέ κι αν έπρεπε να με περιγράψω με μια φράση, θα έλεγα «καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς». Γιατί όλα όσα μπορούμε ή δεν μπορούμε ανήκουν σε ένα βιογραφικό που δεν θα δημοσιεύσουμε ποτέ, είναι δικά μας από πάντα.