Η Nocebo Art Company παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την παράσταση Μαρίκα. Η σύντομη και πολυτάραχη ζωή της Μαρίκας Νίνου βγαλμένη από τις σελίδες του ημερολογίου της ψυχής της, μέσα από πλήθος παραστατικών τεχνών, physical circus και φυσικά τραγούδι.

Η Μικρασιατική καταστροφή, η κατοχή, ο εμφύλιος, η δόξα και ο θάνατος όπως τα έζησε ένα παιδί, μια κοπέλα, μια γυναίκα. Μια γυναίκα, που τα 9 μόνο χρόνια παρουσίας της στο ελληνικό πεντάγραμμο, ήταν αρκετά ώστε να αφήσουν εποχή και να μας μείνει αξέχαστη για πάντα.

Η Nocebo AC αποτελείται από τον Alex de Paris και τον Valtasar, δύο καλλιτέχνες με τεράστια εμπειρία ο καθένας στον χώρο του, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται και παντρεύουν την μαγεία, με το θέατρο, το χορό, τη μουσική τα ακροβατικά και πληθώρα άλλων μορφών τέχνης, καταφέρνοντας έτσι την κάθε φορά, να αποδίδουν στον θεατή ένα μοναδικό πολυθέαμα που ταξιδεύει την ψυχή και το πνεύμα.

Στην παράσταση η Nocebo AC συμπράττει με κορυφαίους καλλιτέχνες του σύγχρονου τσίρκου, χορευτές, καθώς και με πενταμελή ορχήστρα, που αποτελείται από εξέχοντες μουσικούς της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής σκηνής. Η ορχήστρα παίζει ζωντανά τη μουσική των αξεπέραστων λαϊκών συνθετών Τσιτσάνη, Χιώτη, Χατζιδάκι, Μητσάκη και Λαύκα, που έγραψαν για τη Μαρίκα Νίνου.

Τα τραγούδια της Μαρίκας Νίνου ερμηνεύει η ηθοποιός-τραγουδίστρια Βερόνικα Δαβάκη.

Η Nocebo AC επέλεξε να παρουσιάσει την ζωή της Μαρίκας Νίνου σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο όπως είναι το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με σκοπό να δείξουν στο ευρύ κοινό άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας της, μέσα από ένα θέαμα που αγγίζει τις ευαισθησίες, με κύριο άξονα την ποικιλομορφία των παραστατικών τεχνών που έχει ως αποτέλεσμα την εναλλαγή διαφορετικών ερεθισμάτων και συναισθημάτων του θεατή.

Χρώματα, φωτισμοί, αρώματα, εικόνες, λέξεις, κίνηση και τραγούδι συνθέτουν ένα μαγικό ταξίδι μέσα στο χρόνο, μια κρυφή ματιά στο χτες που μπορεί να ορίζει και το αύριο…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ηλίας Βισβάρδης, Αλίκη-Σοφία Μίχα
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Χωματιανός
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Valtasar
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας

Παίζουν:
Ευγενία Γαλεράκη
Όλγα Γεωργοπούλου
Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης
Αντωνία Σωτηροπούλου
Αλέξανδρος Χωματιανός
Valtasar

Μουσικοί:
Βερόνικα Δαβάκη (τραγούδι)
Αλέξης Μπίτσικας (κιθάρα)
Γλαύκος Σμαριανάκης (βιολί)
Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν)
Ευγένιος Χαλίλ (μπουζούκι)

Αφίσα: Μαρίνα Πρωτονοτάριου
Φωτογραφίες: Γιώργος Λιάμης

Οργάνωση Παραγωγής: Nocebo AC