Τρία αδέρφια.

Η Κούκα, ο Λάλο, η Μπέμπα. Όχι παιδιά πια.

Κλεισμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους.

Παίζουν. Ένα ενστικτώδες παιχνίδι ενηλικίωσης.

Την δολοφονία των γονιών τους.

Εναλλάσσουν ρόλους, υποδυόμενοι τους γονείς τους, τους γείτονες, τους αστυνομικούς και τους δικαστές προκειμένου να απαλλαγούν από τα δεσμά και τα όρια της πατρικής εξουσίας.

Τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας μπερδεύονται συχνά σ’ αυτό το παράξενο παιχνίδι (που δεν τελειώνει ποτέ γιατί δεν τελειώνει ποτέ;) -γίνονται δυσδιάκριτα.

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι, παγιδευμένοι μέσα σ’ έναν κλειστό, σχεδόν ασφυκτικό κόσμο που μοιάζει αδιαπέραστος. Σκέφτομαι τον εαυτό μου… Αυτό το πνίξιμο που νιώθω… Η ασφυξία… Δεν αντέχω άλλο ! Αέρα, χρειάζομαι λίγο αέρα… Όμως, σ ‘αυτό το σπίτι όλα είναι μέρος του παιχνιδιού …Πρέπει να μείνω ως το τέλος … μα δεν τελειώνει ποτέ …γιατί δεν τελειώνει ποτέ; Θέλω να φύγω! Όμως όχι πρέπει να πάμε παρακάτω! Σήμερα πρέπει να πάμε παρακάτω, να συνεχίσουμε να παίζουμε …ριψοκίνδυνα… Γιατί δεν μπορώ να πάω παρακάτω; γιατί; Φοβάμαι! Τι φοβάμαι;

Σκέφτομαι το σημείο εκείνο της ανείπωτης φρίκης που κουβαλάω μέσα μου, που δεν τολμάω να το αντικρίσω, που το απορρίπτω γιατί και μόνο η υποψία του με τρελαίνει …και όλο αναβάλλω την ημέρα που θα το αναγνωρίσω…αύριο …αύριο καλύτερα …και η ζωή μου δεν είναι το παρόν …αλλά αναβάλλεται συνεχώς …όχι! ..σήμερα! Τώρα!

Βιογραφικό

Η Μαρία Παρασύρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από το 2002 που αποφοίτησε απο την σχολή του Πειραικού Συνδέσμου έχει παίξει σε παραστάσεις των: Κ. Δαμάτη, Αντ. Καλογρίδη, Στ. Λιβαθινό, Κ. Ευαγγελάτου, Θ. Αμπαζή, Β. Νικολαίδη, Fernando Rubio, B. Γεωργιάδου, Β. Μαυρογεωργίου, Μ. Μαγκανάρη κ.ά. Με τον Μάνο Βαβαδάκη και το θέατρο του Νέου Κόσμου συνεργάζεται για πρώτη φορά.

***

Info:

Από 5 Οκτωβρίου, Θέατρο του Νέου Κόσμου
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:00
Προπώληση: viva.gr
Πληροφορίες: Τηλ. 2109212900 – www.nkt.gr


Φωτογραφίες: ©Δομνίκη Μητροπούλου

Διαβάστε επίσης: