Το Half Note Jazz Club στο πλαίσιο του κύκλου του «Μουσική Άνοιξη στο Half Note» παρουσιάζει τη Μαρία – Χριστίνα …

σε μία βραδιά ηλεκτρικής άρπας. 

Ένα όργανο γνωστό για τον γλυκό και νανουριστικό του ήχο, η άρπα, μπαίνει στην πρίζα και μεταμορφώνεται. Ήχοι από Ελληνική παραδοσιακή μουσική, ρεμπέτικα, blues, jazz και reggae αναμιγνύονται με ηλεκτρονικά εφέ, κρουστούς ήχους, δοξάρι και ιστορίες εμπνευσμένες από μύθους και την καθημερινή της ζωή. ’Ένας πρωτότυπος κι ασυνήθιστος τρόπος παρουσίασης των δυνατοτήτων της άρπας.

Στο δεύτερο μέρος η άρπα συνδυάζεται με ντραμς παίζοντας κομμάτια των Ray Charles, Nina Simone, Herbie Hancock κα. Η Μαρία-Χριστίνα είναι επαγγελματίας αρπίστα που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο. Ξεκίνησε τις μουσικές τις σπουδές στο πιάνο, αλλά πάντα ήθελε να παίζει άρπα. Μετά από χρόνια το όνειρό της πραγματοποιήθηκε και αφού τελείωσε τις κλασσικές τις σπουδές άρπας στην Αθήνα έφυγε με υποτροφία στην Βασιλική Ακαδημία της Μουσικής του Λονδίνου. Τώρα κάνει το διδακτορικό της με θέμα την Μοντέρνα Άρπα στο τμήμα σύνθεσης στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο.

To 2010 κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Άρπας στην Ουαλία, ερμηνεύοντας δικές τις συνθέσεις στην ηλεκτρο-ακουστική άρπα της.  Πριν αρχίσει να γράφει την δική της μουσική στην ηλεκτρική άρπα, είχε συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ενδεικτικά, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών, Jose Cura, Pete Long (Ronnie Scott’s, London).  Στο Λονδίνο έχει ηχογραφήσει στο BBC Radio 1 Maida Vale Sessions, έχει παίξει για την Kelly Rowland (Destiny’s Child) και εμφανίζεται ως σολίστ στην Ευρώπη με συναυλίες σε χώρες όπως το Βέλγιο, την Ουγγαρία, Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα και άλλες.

Mαρία-Χριστίνα: Hλεκτρο-ακουστική άρπα
Στέφανος Ψαραδάκης: ντραμς
Σύνθεση/Διασκευή: Μαρία-Χριστίνα