Ο Εικαστικός Κύκλος εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Σκόκου, η οποία έχει τίτλο Όλα είναι εύκολα κάτω από τον ήλιο

Μια αποθέωση χρώματος με θέματα βίαια, ποιητικά αδίσταχτα, γκροτέσκο. Παιδικές μνήμες. Χιούμορ. Αρσενικό και θηλυκό μαζί.

Όλα είναι εύκολα κάτω από τον ήλιο

Τα παιδιά ζωγραφίζουν ωραία, έξυπνα, πονηρά, ονειρικά και χωρίς σκοπιμότητα. Αυτό καθώς μεγαλώνουν χάνεται, διότι μπαίνει στη ζωή τους ο ΣΤΟΧΟΣ της έγκρισης.

Φόβος απόρριψης.

Όλες οι ντροπές γίνονται οι αναστολές μας. Και έτσι αφαιρούν την μαγεία από τη ζωή μας. Ας κάνουμε λίγο πίσω τον φόβο και την ντροπή μας. Ας γίνουμε λίγο πιο τολμηροί. ΛΙΓΟ.

Μαργαρίτα Σκόκου

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου μέχρι τις 28 Μαΐου 2011.

Η Μαργαρίτα Σκόκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Σπούδασε επίσης Κεραμική. Και δίδαξε 10 χρόνια σε σχολείο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε και σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται στο Club Prive «Cercle Munster», Λουξεμβούργο, στο δημαρχείο της πόλης Dudclange στο Λουξεμβρούργο, στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Stadtmuseum Dusseldorf, Γερμανία και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νοσοκομείου «Αγία Άννα», Χέρνε Γερμανία.