Ο διάσημος σαξοφωνίστας γνωστός και ως το λιοντάρι της Αφρικής θα εμφανιστεί ζωντανά στο  Gazarte για δυο παραστάσεις, στις 28 και 29 Νοεμβρίου για να εκτελέσει ζωντανά τις σπουδαιότερες ηχογραφήσεις του και να δώσει ένα καλό δείγμα του ξεχωριστού μουσικού του στυλ.

Είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς σε μια μόνο μουσική κατηγορία μια ιστορική μορφή σαν τον Manu Dibango. Η προσφορά του διάσημου σαξοφωνίστα στην Αφρικάνικη μουσική είναι ανυπολόγιστη. Γεννημένος στο Καμερούν πριν από 75 χρόνια, ο Dibango ξεκινάει την καριέρα του κάπου στην δεκαετία του 50 από την κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα από την jazz σκηνή της Γαλλίας.

Το πρώτο προσωπικό album του Καμερουνέζου μουσικού ηχογραφήθηκε το 1969, αργότερα ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος African Jazz και η προσωπική του καριέρα απογειώθηκε στα χρόνια του 70 και του 80. Η τεράστια αναγνώριση στο πρόσωπό του τον οδήγησε σε συνεργασίες με όλα τα σημαντικότερα ονόματα της νεότερης jazz και ethnic σκηνής όπως τους Fania All Stars, τον Fela Kuti, τον Herbie Hancock, τον Bill Laswell, τον Bernie Worrell, τον Don Cherry, τους Sly and Robbie και τον Eliades Ochoa.