Πριν ένα χρόνο αποφάσισε να αφήσει πίσω του την μέχρι τότε καριέρα του και να δοκιμάσει την τύχη του στο Λονδίνο! Σήμερα ο πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός στο Galaxy Fm, σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάνος Τσότρας εκπέμπει από το Λονδίνο αποδεικνύοντας μας ότι ο τολμών νικά!

Συνέντευξη – επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κωφίδου

Ένιωθε πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για αναβολές! «Αφού εισέπνευσα τόνους δακρυγόνων και χημικών, σπρώχθηκα και χτυπήθηκα από τα ΜΑΤ, αν και δεν είμαι τρομοκράτης, είδα να ξαναγίνεται κυβέρνηση η σαπίλα της πολιτικής και τα “τέρατα” γύρω μου να “χορεύουν”, τραγούδησα το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου “Πες του να πάει νανανανα…” και έφυγα. Βέβαια δεν επέλεξα τυχαία το Λονδίνο. Ήταν στα όνειρά μου, αφού είναι η μαγική πόλη του Θεάτρου και ένα στοίχημα με τον εαυτό μου.».

Ο βαθμός δυσκολίας για τον Μάνο εστιάζεται σε προσωπικό και συναισθηματικό επίπεδο! « Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι  δύο κουμπάρες μου, ο ήλιος και η θάλασσα, οι βόλτες μου στου Φιλοπάππου, τα κελαηδίσματα των πουλιών, αλλά έπρεπε να προχωρήσω μπροστά!».

Ένα χρόνο μετά μας λέει ότι οι ευκαιρίες στο Λονδίνο είναι πολλές αρκεί να έχεις όρεξη για δουλειά! Ο ίδιος εδώ και ένα χρόνο περίπου είναι η έμπρακτη απόδειξη! «Στο Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες αν έχεις όρεξη για δουλειά. Ήρθα στις 25 Ιουνίου του 2012, και από τότε έχω σκηνοθετήσει το έργο Rudisha του Nick Holland για το Madness Festival, παρουσίασα τα LGR MUSIC AWARDS, είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός στο London Greek Radio 103,3 – το Ελληνικό ραδιόφωνο του Λονδίνου (www.lgr.co.uk) και το διασκεδάζω αφάνταστα. Φυσικά αυτά τα είχα προγραμματίσει από την Ελλάδα και μέχρι στιγμής μου έχουν βγει όλα όπως τα θέλω»».

Τώρα ετοιμάζει το έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος» σε συνεργασία με τον Βασίλη Παναγή, στα αγγλικά, με Έλληνες, Κύπριους, Άγγλους, Ισπανούς και Αφρικάνους ηθοποιούς! Η πολιτική σάτιρα θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου με τον τίτλο «Wealth» στο Dugdale Centre στο Βόρειο Λονδίνο (www.dugdalecentre.co.uk). «Τα αρχαία ελληνικά έργα έχουν τεράστια απήχηση (όταν παρουσιάζονται στα αγγλικά) και στο Λονδίνο υπάρχουν πολλοί θίασοι που παρουσιάζουν έργα των αρχαίων ποιητών μας» υπογραμμίζει!

Η συμβουλή του σε όσους σκέφτονται να την «κάνουν» από την Ελλάδα για μια νέα αρχή στο Λονδίνο; «Έλα με ένα σχέδιο, σκέψου πρώτα τι θέλεις να κάνεις και ρίσκαρε. O τολμών νικά».