Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα… μητέρα… μαμά» από την Πέμπτη …

26 Ιανουαρίου 2012 στις 21.00 το βράδυ.

Με το θεατρικό έργο «Μάνα μητέρα μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια στις 26 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία για την καινούρια χρονιά. Ένα έργο που θα είναι παντοτινά επίκαιρο, αφού σ’ αυτό πρωταγωνιστεί η εμβληματική μορφή της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας, η μητέρα.

Με φόντο τις αντιπαροχές που άλλαξαν τον τρόπο της ζωής μας, η κωμωδία του παραλογισμού της αγάπης που έχουν να υποστούν οι γιοι, οι νύφες, οι κόρες και οι γαμπροί, στην ελληνική οικογένεια, ζωντανεύουν σε όλο τους το μεγαλείο. Με γλώσσα αληθινή. Με σχέσεις που καθηλώνουν. Με πρόσωπα αναγνωρίσιμα όσο οι πιο δικοί μας άνθρωποι. Με γέλιο πηγαίο και πικρό. Με αλήθεια για όσα κουβαλάμε στο κύτταρό μας. Με όσα πέρασαν στο DNA μας μέσα από κάθε ελληνίδα «Μάνα μητέρα μαμά».

 

«Ο Γιώργος Διαλεγμένος έπεσε σαν μετεωρίτης στη θεατρική μας αγορά. και αποδείχτηκε πάμφωτος γαλαξίας που απλώς υποδύθηκε τον κομήτη για να μας παραπλανήσει. Ο Γιώργος Διαλεγμένος έγραψε μόνο αριστουργήματα. Δεν υπάρχει αδιάφορο, μέτριο ή αμφιλεγόμενο έργο του. Σπάνιο φαινόμενο στο παγκόσμιο θέατρο».  (Από σημείωμα του Κώστα Γεωργουσόπουλου).

Οι συντελεστές της παράστασης:
 

Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Μωραΐτης, Γιάννης Κρανάς, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, Μαρίνα Γαζετά, Μαρία Μπενάκη
 

Φωτισμοί : Νίκος Παπαδόπουλος
Φλογέρα παίζει ο Τάσος Μακρής
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Καρύδας