Μετά από το «Εκεί, εκεί στην Κόλαση» και το «Ζελόβ», οι AbOvo ξαναχτυπούν… αυτήν τη φορά την ίδια τους τη χώρα. Μία πολιτική κωμωδία, με

τίτλο: «Μαμά Ελλάδα²». Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Μ. Δευτέρα 18 και Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στο Block33 στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο.

Η κυβέρνηση πουλάει την Ακρόπολη στην Εκκλησία για να γίνει… καζίνο. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, μάρτυρες της συναλλαγής, βγαίνουν από τους τάφους τους και προσπαθώντας να σώσουν την Ακρόπολη μπλέκουν στα δίχτυα της σύγχρονης… ξεχαρβαλωμένης Ελλάδας.

Στο δρόμο τους συναντούν τον επικοινωνιακό πολιτικό, την αδίστακτη δημοσιογράφο, τον κακο-εκπαιδευμένο μπάτσο, την 15χρονη επαναστάτρια, και τέλος, την Τηλεόραση στην τελική μάχη με τους παπάδες για την κηδεμονία της Μαμάς Ελλάδας.

Το «Μαμά Ελλάδα 2» ξεκίνησε να παίζεται το Φεβρουάριο του 2009 και μέσα σε ένα χρόνο ξεπέρασε τους 8.000 θεατές, σε λιγότερες από 100 παραστάσεις. Το πολιτικό θέμα της παράστασης προκάλεσε ένα κύμα ενδιαφέροντος από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Η Washington Times, η Le Monde, η Süddeutsche Zeitung, το περιοδικό Der Spiegel, το κρατικό κανάλι της Δανίας DR, αλλά και το BBC world φιλοξένησαν αποσπάσματα από την παράσταση, φωτογραφίες καθώς και συνεντεύξεις από τους AbOvo, δίνοντας στο «Μαμά Ελλάδα2» μια διεθνή δημοσιότητα. Παράλληλα με όλα αυτά, την παράσταση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύλληψη – κείμενα: Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης, AbOvo
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Παίζουν: Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης  Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

Μουσική: Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σπύρος Μοσχούτης
Σκηνικά – Κοστούμια: Θάνος Κοσμίδης, Αγγελική Μπόζου
Φωτισμοί: AbOvo

Η ομάδα AbΟvo επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. – Υπουργείο Πολιτισμού