Μέσα απο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, video και ακουστικές εγκαταστάσεις, η έκθεση Madder and Madder and Hotter and Hotter ανατρέχει στις μαζικές διαδηλώσεις για τον George Floyd, το 2020 στην Αμερική, και επιχειρεί να συμβάλλει στην κατανόηση της μακράς ιστορίας της φυλετικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση σχεδιάστηκε το φθινόπωρο του 2020 ως μία άμεση ανταπόκριση στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική απο το Μάιο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού της ιδιας χρονιάς. Αναζητήσαμε ανθρώπους που έζησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα, που θέλησαν να μοιραστούν τα αρχεία και τις εμπειρίες τους, αλλα και καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν σε δεύτερο χρόνο σε αυτά μέσω του έργου τους. Ερευνήσαμε ιστορικά αρχεία προκειμένου να κατανοήσουμε τις ρίζες της οργής της Αφροαμερικανικής κοινότητας που κατέκλυσε επι μήνες τους δρόμους. Το σύνολο αυτών των αναζητήσεων αποτελεί το υλικό του Madder and Madder and Hotter and Hotter.

Μετά απο επανειλημμένες αναβολές λόγω πανδημίας, η έκθεση πραγματοποιείται ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του Floyd, λίγες εβδομάδες μετά την καταδίκη του αστυνομικού Derek Chauvin, με τις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών να συνεχίζονται, και την αστυνομική βία στην Ελλάδα να αυξάνεται. Φιλοδοξεί να μεταφέρει το πνεύμα, τις αντιφάσεις και τα αιτήματα των διαδηλώσεων, και να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου και σκέψης σχετικά με τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θεσμοθετούνται και διαιωνίζονται οι φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες.

Συμμετέχοντες: Andreas Arnold & Mr Reed, Francesca Magnani, Giuseppe Malpasso, Jenny Marketou, Owen Rogers, Fejzullah Sadiku, Mila Tenaglia, Carmen Griffin Whiip, Marcelo Woloski.

Ερευνα/Επιμέλεια: Ακτίνα Σταθάκη
Παραγωγή: Between the Seas

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητο το ραντεβού στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 211.414.0970. Μέγιστος αριθμός ατόμων στο χώρο: 8. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στο χώρο. Κατά την είσοδο στο χώρο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: photo by Fejzullah Sadiku