Το περιοδικό Empire δημοσιεύει τις πρώτες εικόνες από την ταινία στο νέο του τεύχος, που κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου.

Μπορεί να πρόκειται για τη νέα μεγάλου μήκους animation ταινία μυθοπλασίας, αλλά όπως αρκετές της Pixar συνδέονται με προσωπικές, πολύ ανθρώπινες εμπειρίες των δημιουργών τους. Σκηνοθέτης είναι ο Ενρίκο Καζαρόζα.

Στην ταινία Luca, που διαδραματίζεται στα παράλια της Ιταλίας, ο πρωταγωνιστής Λούκα και ο φίλος του Αλμπέρτο, είναι δύο θαλάσσια πλάσματα που παίρνουν ανθρώπινη μορφή όταν βγαίνουν στην ξηρά.

Η ταινία «Luca» αποτίει φόρο τιμής στον Ιταλό σκηνοθέτη, Φεντερίκο Φελίνι και τον δημιουργό του «Spirited Away» Χαγιάο Μιγιαζάκι και είναι επηρεασμένη από την παιδική ηλικία του Καζαρόζα.

«Είναι μια βαθιά προσωπική ιστορία για μένα, όχι μόνο επειδή εκτυλίσσεται στην ιταλική Ριβιέρα όπου μεγάλωσα, αλλά επειδή στον πυρήνα αυτής της ταινίας είναι ένας ύμνος στη φιλία» τόνισε ο Ιταλός σκηνοθέτης. «Οι παιδικές φιλίες συχνά καθορίζουν την πορεία του ποιοι θέλουμε να γίνουμε και αυτοί οι δεσμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας μας» συμπλήρωσε.

Ο Ενρίκο Καζαρόζα σε δηλώσεις του στο περιοδικό εξήγησε ότι μεγάλωσε στη Γένοβα και περνούσε τα καλοκαίρια στις παραλίες. «Γνώρισα τον καλύτερό μου φίλο όταν ήμουν 11 ετών. Ήμουν πραγματικά ντροπαλός και βρήκα αυτόν τον ταραξία που είχε μια εντελώς διαφορετική ζωή. Ήθελα να κάνω μια ταινία για τέτοιου είδους φιλίες που σε βοηθούν να μεγαλώσεις» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ