Ένας μεγάλος ντράμερ και βετεράνος του hard bop, ο Louis Hayes, στην περιοδεία αυτή των 80ων γενεθλίων του, φέρνει κυριολεκτικά κοντά μας, από τη σκηνή του Half Note, ολόκληρη την jazz ιστορία!

Στενός συνεργάτης θρύλων της μουσικής όπως οι Yusef Lateef, Cannonball Adderley, Oscar Peterson, John Coltrane, Cecil Taylor, Horace Silver, Dexter Gordon, αλλά και των Ravi Shankar ή και John Lee Hooker! Οι αποσκευές του θρυλικού καλλιτέχνη είναι γεμάτες από την τεράστια εμπειρία του, αλλά και την μοναδική του ποιότητα και φινέτσα, που τον έχουν κάνει μόνιμο μέλος των σχημάτων του Cannonball Adderley, του Freddie Hubbard, του Woody Shaw ή του McCoy Tyner.

Γεννημένος στο Detroit, ο Hayes άρχισε να παίζει επαγγελματικά στην ηλικία των 18 ετών με μεγάλους τζάζμεν της εποχής και να ηχογραφεί μαζί τους σαν sideman σε κυριολεκτικά αμέτρητες κλασσικές ηχογραφήσεις της Blue Note, της Prestige, της Riverside στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Sonny Rollins, ο Jackie McLean, ο Wes Montgomery ή o George Benson. Τα τελευταία 35 χρόνια ο Louis Hayes περιοδεύει τον κόσμο με τα δικά του σχήματα ως leader. Σχήματα που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από νέους μουσικούς, αποδεικνύοντας κάθε στιγμή την ζωντάνια της τζαζ μουσικής. Πιο γνωστό από τα σχήματα αυτά του Hayes είναι η Cannonball Legacy band, αφιερωμένη στο έργο του παλιού συνεργάτη του. Ένα όμως εξ’ ίσου τεράστιου βεληνεκούς σχήμα είναι και αυτό το κουαρτέτο με το οποίο αποφάσισε να περιοδεύσει για τα 80α του γενέθλια το 2017. Μια πραγματική all-star μπάντα αποτελούμενη εξ’ ολοκλήρου από bandleaders που εκτός από τον ίδιο, περιλαμβάνει τον κορυφαίο τρομπετίστα Jeremy Pelt, τον πιανίστα Danny Grissett και τον μπασίστα Dezron Douglas.

O γνωστός μας τρομπετίστας Jeremy Pelt, αν και πολύ νεότερος από τον Hayes, προέρχεται από την ίδια με αυτόν hard bob «σχολή» του Hubbard, του Shaw ή του Lee Morgan. Ο Pelt είναι εδώ και χρόνια από τους πλέον αναγνωρίσιμους τζαζ τρομπετίστες σε όλο τον κόσμο με μεγάλη ήδη δισκογραφική παρουσία και εύρος. Περιοδεύει με πολλά δικά του σχήματα ως leader, αλλά είναι και μόνιμο μέλος της μεγάλης μπάντας του Roy Hargrove, του σεπτέτου του Louis Nash ή της Duke Ellington Big Band.

Η επετειακή περιοδεία του κουαρτέτου του Louis Hayes με τον Jeremy Pelt περιλαμβάνει την Ελλάδα και το ραντεβού των φίλων της υψηλής τζαζ δίνεται για μία ακόμη φορά, από Παρασκευή 3 έως και Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, φυσικά στο Half Note Jazz Club!

Louis Hayes – ντραμς
Jeremy Pelt – τρομπέτα
Dezron Douglas – κοντραμπάσο
Danny Grissett – πιάνο

www.louishayes.net
http://jeremypelt.net