Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει την κωμωδία του Joe Orton, “Loot” σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ από τις 25 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

Τι γίνεται όταν η τεράστια λεία μιας ληστείας ετοιμάζεται να θαφτεί με τιμή και δόξα στην κηδεία της συζύγου ενός «ευυπόληπτου» πολίτη; Τί σχέση έχουν ο γιός, ό εραστής του και η «ευλαβής» νοσοκόμα της εκλιπούσας; Θα καταφέρει ο δαιμόνιος επιθεωρητής Τράσκοτ να λύσει το τρομερό μυστήριο;

Η σπαρακτική, ιδιοφυής και πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία του Joe Orton που έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζεται στην Αθήνα. Η σάτιρα του συντηρητισμού της εκκλησίας, των κοινωνικών πεποιθήσεων για το θάνατο αλλά και της «ακεραιότητας» της αστυνομίας δημιουργούν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» γέλιου που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές κι έχει σαρώσει βραβεία σε Ευρώπη και Αμερική.

Μια νέα ομάδα ηθοποιών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Σουξέ και μιας σειράς καταξιωμένων συντελεστών υπόσχονται μια βραδιά άφθονου γέλιου στο πιο επίκαιρό ίσως ανέβασμα του έργου.

Το έργο θα ανεβεί στο Θέατρο της Ημέρας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 από 25/03 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουξές, Σκηνογραφία: Άννα Μαχαιριανάκη, Επιμέλεια κίνησης/ χορογραφία: Βάσια Αγγελίδου, Μετάφραση: Εκάβη Βαλλερά, Φωτισμός: Απόστολος Τσατσάκος, Κατασκευή Σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Νικολαΐδη

Διανομή:

Κύριος Μακλήβι: Γιώργος Σουξές

Επιθεωρητής Τράσκοτ: Σίμος Κυπαρισσόπουλος

Χαλ Μακλήβι: Σταύρος Ράγιας

Φαίη Μακμάχον: Μπέτυ Αποστόλου

Ντένις: Βαγγέλης Πιτσιλός

Μέντοους: Δημήτρης Μαμιός

Κα Μακλήβι: Μάγδα Γκουβέρου