Τόπος συνάντησης είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού (μπροστά από το κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδρομος Ερμού 134).

Η συγγραφέας και οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα και Μαρία Μαυροµατάκη θα υποδεχτούν στις 11 το πρωί τους αναγνώστες-περιπατητές για µια συναρπαστική περιήγηση σε εµβληµατικά σηµεία της πόλης αλλά και της τριλογίας. Η διαδροµή θα ολοκληρωθεί στον χώρο του Ζαππείου.

Λίγα λόγια για την «Τριλογία των Αθηνών»

Το τρίτοµο έργο της Ελένης Πριοβόλου ξεκινά µε το µυθιστόρηµα Όπως ήθελα να ζήσω, το οποίο τιµήθηκε µε το Βραβείο Αναγνωστών Εθνικού Κέντρου Βιβλίου 2010. Το βιβλίο µάς ταξιδεύει στην Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αιώνα και µας µυεί στις πρωτοποριακές ιδέες της εποχής. Ο δεύτερος τόµος Για τ’ όνειρο πώς να µιλήσω µας µεταφέρει σε µια ταραγµένη περίοδο περίπου τριάντα ετών (από τη δεκαετία του ’20 έως τη δεκαετία του ’50), όπου το όνειρο και η ροµαντική διάθεση έρχονται αντιµέτωπα µε τη σκληρή πολιτική και κοινωνική πραγµατικότητα. Και η τριλογία ολοκληρώνεται µε το µυθιστόρηµα Το τέλος του γαλάζιου ρόδου, ένα βιβλίο που διαδραµατίζεται από τη δεκαετία του ’60 µέχρι την αυγή της νέας χιλιετίας και έχει ως πρωταγωνιστές το πάθος, την επανάσταση και την ελπίδα.

Πληροφορίες για την Αθηναϊκή Διαδροµή Βιβλίου

«Στα βήµατα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου»

Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Ώρα συνάντησης 11 π.µ.

Σηµείο συνάντησης: αρχαιολογικός χώρος Κεραµεικού (µπροστά από το κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδροµος Ερµού 134)

Διαδροµή: Ερµού, Ηφαίστου, πλατεία Μοναστηρακίου, Πλάκα (Αέρηδες, Μενδρεσές, Αναφιώτικα), Πινδάρου, Αγία Φωτεινή Ιλισσού, Ζάππειο.

Κατά τη διάρκεια της διαδροµής θα γίνονται σύντοµες στάσεις σε µέρη όπου εκτυλίσσονται τα µυθιστορήµατα. Η συγγραφέας θα αναφέρεται σε αυτά, ενώ οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα και Μαρία Μαυροµατάκη θα διαβάζουν αποσπάσµατα. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην αλέα του Ζαππείου όπου η αρπίστρια Κλειώ Καραµπελιά θα συνοδεύσει µε την άρπα της τις τελευταίες αναγνώσεις.

Διάρκεια: 2 1/2 ώρες

Η δράση εντάσσεται στη θεµατική κατηγορία της ΑΠΠΒ 2018 «Αθηναϊκές Διαδροµές Βιβλίου», στο πλαίσιο της οποίας συγγραφείς οδηγούν κοινό και αναγνώστες σε γειτονιές, δρόµους και περιοχές της Αθήνας που έγιναν σκηνικό για την πλοκή τους ή αφορµή έµπνευσης για τα έργα τους, καθώς και σε ιστορικά λογοτεχνικά καφέ, εκδοτικούς οίκους και τυπογραφεία της πόλης.


Διαβάστε επίσης:

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με 250 εκδηλώσεις!