Μέχρι τις 3 Ιουλίου παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής του Λέοντα Μιχαήλ στην αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιάννα γραμματοπουλου»

που αποτελεί και την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη. Ο Λέων Μιχαήλ ζωγραφίζει με κάρβουνο και παστέλ σε βαμβακερό χαρτί μεγάλων διαστάσεων φιγούρες «δανεισμένες» από τον κόσμο του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας, αλλά και από τον πραγματικό χώρο των μπαρ.

Πρόκειται – αντίστοιχα – άλλοτε για «έμμεσα» και άλλοτε για «άμεσα» βιώματα, τα οποία, αν και έχουν διαφορετικές αφετηρίες, πάντα συνομιλούν και ενίοτε διαπλέκονται μεταξύ τους κατά την δημιουργία των έργων. Σαν αποτέλεσμα, τα όρια ανάμεσά τους δεν γίνονται αντιληπτά.

Ο Λέων Μιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2004) με καθηγητή τον Τρ. Πατρασκίδη, και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι (2005-2007), με κατεύθυνση στη Θεωρία και Πρακτική της Γλώσσας και των Τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.