Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει, μετά τις πολύ πετυχημένες παραστάσεις στην Πάτρα, το έργο του Τέννεσση Ουίλλιαμς

«ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, στο θέατρο Ιλίσια-Ντενίση, από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου και ένα από τα κορυφαία έργα του Αμερικανού συγγραφέα.

Το «ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ» είναι μία  ιστορία έρωτα, πάθους, και αισθησιασμού, στην ατμόσφαιρα των φτωχογειτονιών της Νέας Ορλεάνης, στις όχθες του Μισισιπή, υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ…
Εκεί φτάνει, με το λεωφορείο ο «Πόθος» η Blanche, μία ευαίσθητη, ώριμη  γυναίκα αλλά ακόμα πολύ ελκυστική.

Προορισμός της είναι το σπίτι της μικρότερης αδελφής της Stella και του συζύγου της Stanley Kowalski. Η Blanche εγκαθίσταται στο σπίτι του ζευγαριού, δημιουργεί με τη  φαντασία της έναν διαφορετικό κόσμο και ζει με τις αναμνήσεις της… Η κόντρα της Blache με τον προσγειωμένο και σκληρό Stanley, ο οποίος δεν αντέχει τις ονειροπολήσεις της, κρύβει έναν απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό, που αναπόφευκτα βγαίνει στην επιφάνεια.

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στις 3 Δεκεμβρίου του 1947 στο Ethel Barrymore Theater της Νέας Υόρκης. Το 1949  παρουσιάστηκε στην Αθήνα, από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, με την Μελίνα Μερκούρη- Blanche και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο- Stan.

Το 1951 ο Kazan μετέφερε την υπόθεση στο σινεμά, και δημιούργησε έναν κινηματογραφικό θρύλο, κρατώντας τον τόσο ταιριαστό νατουραλιστικό Marlon Brando στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ την Blanche υποδύθηκε μοναδικά η Vivien Leigh που κέρδισε Oscar ερμηνείας.

ΣΥΝΤΕΝΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βασίλης ΝΙκολαΐδης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δημήτρης Μόσχος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Μουσική  επιμέλεια: Γιώργος Μπουρδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμάς Γκαγκάς
 

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης):
Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δημήτρης Μόσχος, Κωνσταντίνος Φάμης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κάτια Γέρου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Θωμάς Γκαγκάς