Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στους Κήπους γλυπτικής, στο Ανοιχτό “Θέατρο” και στους Μουσειακούς χώρους γνωρίζοντας από κοντά τον τόπο όπου ο πρωτοπόρος γλύπτης και επιστήμονας Takis έζησε, εμπνεύστηκε και δημιούργησε εμβληματικά κινητικά γλυπτά σύγχρονης τέχνης.

Έργα από όλη την καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη παρουσιάζονται στους επισκέπτες με σκοπό να εμβαθύνουν στο έργο και τη ζωή του.

Ο εικαστικός περίπατος ολοκληρώνεται στο αίθριο έξω από το ατελιέ του καλλιτέχνη που δημιούργησε αριστουργήματα ήδη από την δεκαετία του ’60.

Το Γερόβουνο είναι ένα τοπόσημο ξεχωριστής γεωγραφικής θέσης με έντονα μαγνητικά πεδία. “Δεν υπάρχει κανένας επισκέπτης στο ΚΕΤΕ που να μην αισθάνθηκε αυτή τη μαγνητική ηρεμία που έδωσε ο χώρος στο κορμί του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Takis.

Απογευματινές ξεναγήσεις ενηλίκων Σεπτεμβρίου:

19:00-20:00

Τετάρτη
08,15, 22, 29/09

Πέμπτη
09,16, 23, 30/09

Κόστος συμμετοχής 5 € (ανά άτομο)

* Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται και στα αγγλικά.

ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Το Ίδρυμα έχοντας ως σκοπό την έρευνα, την καλλιέργεια, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης και επιστήμης και πιο συγκεκριμένα την τέχνη του γλύπτη Takis, διοργανώνει και εκπονεί μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για παιδιά και οικογένειες, εφήβους, ηλικιωμένους, κοινοτικούς οργανισμούς, σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς που έχουν άμεση σχέση με τους σκοπούς αυτούς. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.