Οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ-λονγκ της ταράτσας του bios με noir αισθητική και θέα την Ακρόπολη συνεχίζονται κάθε

Πέμπτη πλέον (αντί Παρασκευής που ήταν μέχρι τώρα), στις 21.30.

Η κινηματογραφική αυτή ενότητα που παρουσιάζει το Bios έχει τίτλο: «Sssh! NO! Silent Movies» και  οι θεατές  που βρίσκονται στην ταράτσα του bios,  μπορούν να  φορούν ακουστικά επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το DJ set των NO!, οι οποίοι επιλέγουν τις ταινίες και θα παίζουν μουσική κατά την διάρκεια της ταινίας.

Η ταινία της εβδομάδας: Πέμπτη 14 Ιουλίου / Les Demoiselles de Rochefort (Jaques Demy, 1967)

Οι δεσποινίδες της Ροσφόρ είναι μια γλυκόπικρη ιστορία που εκτυλίσσεται στο λιμάνι του Ροσφόρ, όπου οι εραστές συναντιούνται μοιραία, επανασυνδέονται ή χωρίζουν υπό την μουσική του Michel Legrand. Με την Catherine Deneuve και την Francoise Dorleac να υποδύονται δύο δίδυμες αδερφές σε μια καθημερινή ιστορία με new wave χρώμα και ενέργεια, οι δεσποινίδες της Ροσφόρ ενσαρκώνουν τέλεια το όραμα του Demy για τη ζωή, που μπορεί απλώς να είναι μια μεγάλη γιορτή.  Ένα πολύχρωμο μιούζικαλ με ατμόσφαιρα  που δημιουργεί τέτοια αίσθηση ευφορίας, κάνοντας το σενάριο να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία.