Η ΚΝΟΤ παρουσιάζει τη δεύτερη θεατρική της παραγωγή, την παράσταη Les Adieux που είναι μια επεξεργασία πάνω στην προκλητική και ακραία ερωτική νουβέλα του Georges Bataille, Ο Νεκρός. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα ΚΝΟΤ Gallery στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαΐου.

Η παράσταση, με αφορμή το κείμενο του Γάλλου συγγραφέα, κατασκευάζει ένα σκοτεινό παραμύθι για τη διεργασία του πένθους. Το μυστικό δωμάτιο, το δάσος και το πανδοχείο φιλοξενούν τη Μαρία, τον Εντουάρ και μια αλλόκοτη οπτασία.

Ο ερεβώδης κόσμος της ερωτικής επιθυμίας, του αποχαιρετισμού, της υπόσχεσης, αλλά και της θεμελιώδους ευθύνης απέναντι στο πρόσωπο που χάνεται, στοιχειώνει αυτούς τους χώρους και τους μεταμορφώνει σε ένα τοπίο ετερότητας, για να μη μπορούν να ξαναϊδωθούν με τα ίδια μάτια ποτέ πια.

Συντελεστές:

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Ντίνος Νικολάου, μετάφραση: Αγγελική Πέτρα, σχεδιασμός σκηνικού χώρου – κοστουμιών – φωτισμών: Ντίνος Νικολάου, μουσική: επιλογή από τα Rückert Lieder του Gustav Mahler, σύνθεση και επεξεργασία ηχητικού περιβάλλοντος: Γιάννης Κοτσώνης.

Παίζουν:
Βασιλική Ανδρέου, Θέμελη Γλυνάτση