H αγαπημένη σειρά δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live, που δίνει τη δυνατότητα στους θεατρόφιλους να παρακολουθούν προβολές σημαντικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας στην οθόνη μεγάλων μουσικών και κινηματογραφικών αιθουσών ανά τον κόσμο, επιστρέφει στο Μέγαρο με το «Λέοπολντστατ», το νέο συγκλονιστικό έργο του Τομ Στόππαρντ, ένα δράμα γεμάτο πάθος που μιλά για την αγάπη, την οικογένεια και την αντοχή. Το αριστούργημα του σπουδαίου βρετανού συγγραφέα, που προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο με αγγλικούς υπότιτλους την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 25 Ιανουαρίου 2020 και παρουσιαζόταν στο West End με τεράστια επιτυχία επί τρεις μήνες, κατόπιν απαίτησης του κοινού, πριν κατέβει λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

Ο τίτλος του έργου («Λέοπολντστατ») είναι εμπνευσμένος από την πολύβουη, παλιά εβραϊκή συνοικία της Βιέννης. Την εξαιρετική παραγωγή του NTL σκηνοθέτησε ο Πάτρικ Μάρμπερ καθοδηγώντας ένα εκλεκτό καστ 40 ηθοποιών.

Λέοπολντστατ

Αρχές 20ού αιώνα. Λέοπολντστατ. Ο Χέρμαν Μερτς, ιδιοκτήτης εργοστασίου και βαφτισμένος εβραίος, παντρεύεται την καθολική Γκρετλ και ανελίσσεται κοινωνικά. Η ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων της οικογένειας ξετυλίγεται μπροστά μας, περνώντας από την αναταραχή του πολέμου, την επανάσταση, την εξαθλίωση, την προσάρτηση στη ναζιστική Γερμανία και το Ολοκαύτωμα. Στο επικό και ταυτόχρονα βαθιά προσωπικό έργο του Τομ Στόππαρντ, οι ηθοποιοί ακολουθούν τα πρόσωπα, καθώς αυτά εξελίσσονται μέσα στον σκηνικό χρόνο.

Συντελεστές

Kείμενο: Tom Stoppard
Σκηνοθεσία: Patrick Marber
Σχεδιασμός σκηνικών: Richard Hudson
Σχεδιασμός κοστουμιών: Brigitte Reiffenstuel
Φωτισμοί: Neil Austin
Ήχος και πρωτότυπη μουσική: Adam Cork
Κίνηση: EJ Boyle
Κάστινγκ: Amy Ball CDG
Κάστινγκ παιδιών: Verity Naughton

Διανομή

Cara Ballingall: Γιάνα
Arty Froushan: Λέο
Aidan McArdle: Χέρμαν
Macy Nyman: Χερμίνε
Sebastian Armesto: Γιάκομπ/Νάταν/Λούντβιχ
Jenna Augen: Ρόζα
Rhys Bailey: Νεαρός Νάταν
Faye Castelow: Γκρετλ
Joe Coen: Αστυνομικός/Ζακ
Felicity Davidson: Χίλντε
Mark Edel-Hunt: Πολίτης/Φριτς
Clara Francis: Βίλμα
Ilan Galkoff: Πάουλι
Caroline Gruber: Εμίλια
Sam Hoare: Πέρσυ
Natalie Law: Χάννα
Avye Leventis: Σάλλυ
Noof Ousellam: Όττο
Dorothea Myer-Bennett: Εύα
Jake Neads: Μοχέλ/Αστυνομικός
Aaron Neil: Ερνστ
Alexander Newland: Κουρτ
Sadie Shimmin: Πόλντι
Griffin Stevens: Άαρον
Eleanor Wyld: Νέλλη

Συμμετέχουν επίσης τα παιδιά: Noa Alberts, Rocco Brenner, Atticus Collier, Willa Collier, Aidan Greenberg, Mae Sarner Henson, Aidan Herrmann, Lexi Hudaly, Audrey Kattan, Ollie Kohn, Max Lester, Mace Phoenix, Leo Roberts, Osian Salter, Rafael Shbero και Shoshana Shbero.

Διάρκεια: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το British Council.

*Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Photo Credit: Marc Brenner