Η Leoninne μας προκαλεί και μας προσκαλεί σε «παιχνίδια τόλμης» με την κυκλοφορία του πρώτου της E.P “Challenge Games”

… Ένας τίτλος που δικαιώνει το ταλέντο και τις ικανότητες της νεαρής τραγουδοποιού η οποία συστήνεται στο culturenow.gr σε πρώτο πλάνο.

Συνέντευξη: Μαρία Κωφίδου

Culturenow.gr: Πως ξεκίνησε το μουσικό σου ταξίδι;
Leoninne:
Την ημέρα των έβδομων γενεθλίων μου, ξύπνησα και με περίμεναν στο τραπέζι της κουζίνας, δύο τεράστια τυλιγμένα δώρα. Αυτά τα γενέθλια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ γιατί το ένα από αυτά τα δώρα μου άλλαξε την ζωή. Αυτό δεν ήταν το σπίτι των playmobile αλλά ένα φθηνό μεταχειρισμένο keyboard. Το συγκεκριμένο keyboard είχε πολλές έτοιμες μελωδίες στις οποίες προσπαθούσα να τραγουδάω τους στίχους αλλά ποτέ δεν τους θυμόμουν σωστά και έτσι ξεκίνησα συνθέτω μόνη μου στίχους και μελωδίες.

Cul.N: Εδώ και δύο μήνες έχει κυκλοφορήσει στο internet το πρώτο σου E.P. με τίτλο ‘’Challenge Games’’, δηλαδή «παιχνίδια τόλμης». Γιατί επέλεξες τον συγκεκριμένο τίτλο και ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την δημιουργία του;
Leoninne:
Ονομάζεται έτσι επειδή, η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν να ασχοληθώ ξανά με την μουσική. Αφότου τελείωσα BA στην φιλοσοφία και MA στα ΜΜΕ στην Αγγλία το 2010, ήρθα στην Ελλάδα με στόχο να συνεχίσω τις μουσικές μου σπουδές. Ο χρόνος μου στην Αθήνα έπρεπε να μοιράζεται μεταξύ της ενασχόλησής μου σαν δασκάλα αγγλικών και μεταφράστρια- για να βγάζουμε τα προς το ζην- και των σπουδών μου στο κλασσικό τραγούδι. Παρόλα αυτά, έβρισκα και βρίσκω την ευκαιρία μέχρι και στο λεωφορείο και ηχογραφώ στίχους και μελωδίες σε ένα μικρό recorder και τα βράδια κάθομαι στο μικρό μου (καινούριο) keyboard και συνθέτω όσα έχω ηχογραφήσει. Όταν τα κομμάτια άρχισαν να πληθαίνουν, αποφάσισα πως έπρεπε να τα βγάλω έξω από τους τοίχους του μικρού μου δωματίου και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να ασχοληθώ επαγγελματικά. Στα πρώτα αυτά βήματα, πήγαινα σε όποια οντισιόν παρουσιαζόταν, όπως στο cirque de soleil και πολλές άλλες, στο πλαίσιο μίας απελπισμένης αλλά άστοχης προσπάθειας να μπω στο χώρο. Τελικά, μετά από λίγο καιρό, αφού απέκτησα την απαραίτητη ωριμότητα, μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Παλλάς για δέκα παραστάσεις, όπου και γνώρισα τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στην πορεία για το EP ‘’Challenge Games’’.

Cul.N:Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σου;
Leoninne:
Τα κομμάτια αυτά συντέθηκαν κατά την επιστροφή μου, εποχή που ο χρόνος φαινόταν λίγος και τα όνειρα πολλά. Ο φόβος λοιπόν, μην περάσουν τα χρόνια και δεν προλάβω να εκπληρώσω τους στόχους μου, έγινε έμπνευση. Επιπλέον πηγή έμπνευσης υπήρξε το γεγονός ότι η διπλή μου εθνικότητά (ελληνική και σουηδική) με βάζει πάντα σε απόσταση από αυτούς που αγαπώ. Αποτέλεσμα των σκέψεων μου είναι ένα άκουσμα γλυκά στοιχειωμένο σαν αποθεμένο. Με αυτή τη δουλειά πραγματοποίησα έναν στόχο μου, να γράφω και να εκτελώ τραγούδια που με εκφράζουν.

Cul.N: Πως θα περιέγραφες το E.P «Challenge Games” ; Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου και ποια τα επόμενα σχέδια σου;
Leoninne: Το E.P «Challenge Games” θα έλεγα ότι είναι σαν “στοιχειωμένες μελωδίες” ή “μυστήριες μπαλάντες” με μια παραμυθένια και spiritual αίσθηση. Οι κυριότερες επιρροές μου είναι οι Portishead, η Björk, η Kate Bush, η Lene Lovich και η Loreena McKennitt. Όσο για τα επόμενα σχέδια μου, αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στη διαδικασία γυρίσματων του videoclip για το κομμάτι ‘’Challenge Games’’. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στον Δημήτρη Μπαρμπαγάλα, με την βοήθεια του οποίου ολοκληρώθηκε η μουσική παραγωγή του album και στον Γιώργο Χατζημιχάλη που επιμελήθηκε το artwork ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την διαδικασία της εκτύπωσης.

Μπορείτε να ακούσετε το “Challenge Games” EP στης παρακάτω διευθύνσεις:
www.youtube.com/user/Leoninne
www.soundcloud.com/leoninne
www.facebook.com/leoninne

Who is Who Η Leoninne (Λεονίν Χατζημιχάλη Stenmark) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σουηδία με την μητέρα της. Σε ηλικία δέκα ετών έγινε δεκτή στο Wieselgren’s Music School στο Helsingborg της Σουηδίας. Όταν αποφοίτησε, σε ηλικία δεκαέξι ετών, μετακόμισε στην Ελλάδα, ξεκίνησε το Ιnternational Baccalaureate στο Saint Cathrine’s British Embassy School της Αθήνας και ανακάλυψε ένα δεύτερο σημαντικό ενδιαφέρον της, αυτό για την φιλοσοφία. Στην συνέχεια, ακολούθησα σπουδές Bachelor και Master στην Αγγλία, πάνω στην φιλοσοφία και στα MME. Κρίνει τον εαυτό της, με μία δόση χιούμορ, ως μουσικο-φιλόσοφο.