Ο Leon, ένα μήνα μετά τη sold out εμφάνισή του στη σκηνή του six d.o.g.s, επιστρέφει στην Αθήνα, για ακόμη μια εμφάνιση, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.

 

Λίγο πριν το καλοκαίρι και τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, κάνει ένα διάλειμμα από την προετοιμασία του νέου του άλμπουμ και μας δίνει άλλη μια ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από τα νέα του κομμάτια και να απολαύσουμε παλαιότερα τραγούδια του που έχουμε αγαπήσει.

 

Η γνωριμία μας με τον ιδιαίτερο ήχο του Leon έγινε με τον πρώτο, προσωπικό του δίσκο Futrue (2011). Η πολυχρωμία του ήχου (ηλεκτρική κιθάρα, ukulele, synthesizer, βιολί, χάλκινα πνευστά), η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσης του, ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή. Δύο χρόνια μετά, έχοντας διανύσει μια περίοδο ωρίμανσης και επαναπροσδιορισμού του ήχου του, ο Leon είναι έτοιμος να μοιραστεί το νέο του υλικό. Ο ήχος είναι σαφώς πιο ηλεκτρικός και η ηχογράφηση είναι προγραμματισμένη να γίνει εξ ολόκληρου το καλοκαίρι του 2013 στην Μ. Βρετανία με την υπογραφή διεθνώς αναγνωρισμένου παραγωγού.

 

Τι να περιμένουμε από τη δεύτερη του εμφάνιση στο six d.o.g.s; Κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο του που δοκιμάστηκαν ζωντανά την πρώτη φορά και το κοινό τα υποδέχτηκε θερμά. Δίπλα σε αυτά φυσικά θα παρουσιάσει τραγούδια από το Futrue όπως τα αγαπημένα “Children Of Tomorrow”, “Someday” και “Letters To My Father”, ενώ δεν θα λείψουν διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.

 

Τον Leon θα συνοδεύουν επί σκηνής ορισμένοι από τους καλύτερους νέους μουσικούς της ανεξάρτητης σκηνής: Θοδωρής Βρανάς: drums, Κωνσταντίνος Βαβούσης: bass, Στέλιος Προβής: ηλεκτρική κιθάρα – φωνητικά, Νεφέλη Λιούτα: φωνητικά – βιολί – πλήκτρα – κρουστά, Νίκος Αγγλούπας: πλήκτρα – κρουστά – κιθάρα – φωνητικά, Τζιμ Σταρίδας: τρομπόνι, πλήκτρα, κρουστά

Τα σκηνικά επιμελείται η Νίκη Χρονοπούλου και το φωτισμό η Μελίνα Ζερβάκη.