Το BIOS παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στις κυρίες της reggae παρουσιάζοντας την εντυπωσιακή Leah Rosier από το Άμστερνταμ και την Sista Jammaroots ζωντανά, αλλά και την Raggaprincess και την Αnna Mystic στα decks.

Μια ξεχωριστή ρέγγε βραδιά στις 24 Νοεμβρίου 2012.

Leah RosierΗ Leah Rosier παίζει πιάνο, κιθάρα και τραγουδάει από την παιδική της ηλικία. Το  πάθος της για την reggae αναπτύχθηκε από τότε, επηρεασμένη από τα ακούσματα του μεγαλύτερου της αδερφού. Ως έφηβη ακολούθησε το επάγγελμα του μοντέλου και άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Στα ταξίδια της, η μουσική ήταν πάντα το καταφύγιό της. Στον ελεύθερο χρόνο της έγραφε τραγούδια αλλά ντρεπόταν υπερβολικά να τραγουδήσει μπροστά σε κοινό.

Μετά το ταξίδι της στην Τζαμάικα αγάπησε ακόμη περισσότερο την dub και την reggae, γνωρίζοντας καλύτερα την ιστορία και τις ρίζες της μουσικής. Όπως έχει δηλώσει, η reggae την βοηθάει να διαλογίζεται και είναι ένας λόγος για να είναι κανείς επαναστάτης με έναν φιλειρηνικό και τρυφερό τρόπο.

Το 2011 άρχισε να ανεβάζει τα τραγούδια της online στην προσπάθεια της  να μοιραστεί τη μουσική της με το κοινό. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της EP  με τίτλο The Real Leah.

Ακολούθησαν συνεργασίες με γνωστά γκρουπ της ευρωπαϊκής reggae σκηνής όπως οι Two Roots, Rise and Shine αλλά και οι Black Star Foundation. Η εκθαμβωτική της παρουσία και το πάθος με την μουσική όλα αυτά τα χρόνια την έχουν πια καθιερώσει στη σκηνή της dub.

Sista Jammaroots
Η Sista Jammarοοts έχει εμπειρία στα τύμπανα, στο μπάσο και στα φωνητικά μέσα από διάφορα σχήματα και στυλ. Η reggae όμως είναι η μεγάλη της αγάπη και μέσω αυτής μας συστήνεται σήμερα ως Sistah Jammaroots στο ρόλο της τραγουδοποιού, με πολλές επιρροές από διάφορα μουσικά είδη αλλά με τα reggae στοιχεία να κυριαρχούν.

Τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο ενεργά μέλη της reggae σκηνής στην Ελλάδα, με συμμετοχές σε σπουδαία events οπως Bob Marley Tribute και support act στους ”The Wailers”.

Μετά από πολλές και διάφορες συνεργασίες τον Νοέμβριο του 2010 δημιουργεί την μπάντα με το όνομα ”Sistah Jammaroots & The Oscillators”  όπου πλέον γράφει, παίζει και τραγουδάει σε reggae/soul και dub ρυθμούς. Παράλληλα σε συνεργασία με τον Stefanatty (One Drop Fwd) διατηρούν το Full Circle Reggae Soundsystem όπου κανει vinyl djing, mc και sound-effects, ενώ ηχογραφούν τις πρώτες τους κοινές δημιουργίες.


Anna Mystic & Raggaprincess

Η Raggaprincess και η Αnna Mystic θα διαλέξουν μουσική το ίδιο βράδυ, επιλέγοντας αγαπημένα κομμάτια από όλο το φάσμα της reggae.

H Αnna Mystic, η οποία είναι μία από τις πιο δραστήριες DJ του dub ήχου στην Αθήνα, έχει κερδίσει τον σεβασμό του κοινού με πολλά χρόνια παρουσίας, έχοντας συμμετάσχει σε αναρίθμητα events και έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και ευρωπαϊκής σκηνής.

Η Raggaprincess δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι εμβληματικό μέλος της reggae κοινότητας της Αθήνας από το ξεκίνημά της και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια βραδιά όπου τα κορίτσια παίρνουν τον έλεγχο!