Είναι μόνο τέσσερις αλλά αρκούν για να καλύψουν με τα βιολιά τους τον ήχο μιας συμφωνικής ορχήστρας. Φοράνε φράκο, αλλά ανεβαίνουν στη σκηνή με βατραχοπέδιλα! Παίζουν βιολί με τσατσάρες και κρεμάστρες, ακροβατούν πάνω σε καρέκλες και χορεύουν καν- καν, διατηρώντας όμως το σοβαρό τους ύφος. Σπρώχνονται, τρώνε τούμπες και βάζουν τρικλοποδιές, αλλά συνεχίζουν το… βιολί τους με αξιοθαύμαστη άνεση!

Είναι οι Quatuor, οι τέσσερις βιρτουόζοι μουσικοί από τη Γαλλία που εδώ και 20 χρόνια έχουν καταφέρει να φτιάξουν με αναγνωρίσιμα υλικά της παγκόσμιας μουσικής και θεατρικής τέχνης ένα αυθεντικό, πρωτότυπο μείγμα, μια δική τους Σχολή.

Στην παράσταση που παρουσιάζουν η μουσική έχει την τιμητική της. Οι γρήγορες εναλλαγές του ήχου θέτουν τα μουσικά μας αισθητήρια σε εγρήγορση. Από Μπαχ, Χάντελ και Βιβάλντι μέχρι τσιγγάνικες και ιρλανδέζικες παραδοσιακές μελωδίες. Από κάντρυ και Φρανκ Σινάτρα μέχρι τζαζ και Χατζιδάκι! Το πλούσιο μουσικό τους παρελθόν τούς επιτρέπει να αλιεύουν χαρακτηριστικές μελωδίες από το παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο και να τις ανακατεύουν με αξιοζήλευτη μαεστρία.

Τους Le Quatuor αποτελούν οι Laurent Vercambre, Pierre Ganem, Jean-Yves Lacombe  και ο Jean-Claude Camors.