Το φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στην Πειραιώς 260 τους Μίκαελ Σουμάχερ και Γίρζι Κύλιαν, σε μια παραγωγή του Holland Dance Festival, σε συνεργασία με το Nederlands Dans Theater and Steps Festival, για να ζωντανέψουν μπροστά στο ελληνικό κοινό μια χορευτική ιδέα που ονόμασαν Last Touch Fisrt.

Η ιδέα ανήκει στους Michael Schumacher, Nataša Novotná, Γίρζι Κύλιαν και Holland Dance Festival, την οποία υλοποίησαν χορευτικά ο Γίρζι Κύλιαν και ο Michael Schumacher.

Στην παραγωγή που θα δούμε, αν ο Γίρζι Κύλιαν ενσαρκώνει τη συγκίνηση και την ευθραυστότητα, ο Μίκαελ Σουμάχερ προσέρχεται ως μετρ του αυτοσχεδιασμού σε μια συνεργασία που αψηφά τα ίχνη του χρόνου.

Στο Last Touch First, με φόντο τον ψυχικό διάκοσμο του Τσέχωφ, ένας θίασος από έξι σπουδαίους ερμηνευτές ρίχνεται στο παιχνίδι της αναπαράστασης του γκροτέσκου της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρόκειται για ένα είδος βωβού θεάτρου στο οποίο ο χρόνος διαστέλλεται καθώς στιγμές συγκίνησης ξεπηδούν από το σκοτάδι. Μια παράδοξη αλληλουχία εικόνων που μας καλούν να βυθιστούμε στη δική τους ομορφιά.

Χορεύουν οι Nataša Novotná, Michael Schumacher, Cora Bos-Kroese, Elke Schepers, David Krugel, Václav Kuneš.