Το Θέατρο ΜΠΙΠ παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου το έργο του Ανδρεά Φλουράκη, Λάσσυ.

-Παραδώσου!
-Ποιοί είστε;
-Είμαστε η κυβέρνηση, η αστυνομία, οι ένοπλες δυνάμεις, οι δάσκαλοί σου, οι γονείς σου, είμαστε η παγκόσμια τάξη πραγμάτων και ξέρουμε τα πάντα για σένα!
-Δεν παραδίνομαι σε κανέναν!

Βία, χιούμορ και μουσική από τα 80s σε μια παράσταση για τη συνθηκολόγηση, για τους αντίπαλους κοινωνικούς ρόλους και την παντοδυναμία ενός συστήματος που γνωρίζει τα πάντα για σένα, ενός συστήματος που δεν μπορείς πλέον να αντιληφθείς τα όριά του.

Στη Λάσσυ οι πρωταγωνιστές είναι δύο. Ο ένας ζητά από τον άλλον να παραδοθεί λέγοντας κι ένα τραγούδι… ο άλλος αρνείται, αντιστέκεται. Εκφοβισμός, απειλές, χιούμορ και κινήσεις στρατηγικής σε ένα συνεχές και μάταιο παιχνίδι εξουσίας με πολλές εναλλαγές και λεπτές ισορροπίες μεταξύ του γελοίου και του τραγικού.

Τουλάχιστον μετά από όλα αυτά κάποιος έχει μια Λάσσυ που τον περιμένει να γυρίσει σπίτι κουνώντας με αγάπη την ουρά της…

Συντελεστές:
Θεατρικό έργο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή
Σκηνικά/Φώτα: ΝΟΜΑΔΑ
Φωτογραφίες: Νικόλας Λαφαζάνος

Ηθοποιοί:
Ηλίας Βαλάσης, Χριστίνα Χριστοφή

Διάρκεια παράστασης: 60’

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και θεατρική γραφή στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, ενώ το 2008 βραβεύεται στο διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. Εκτός ελληνικών συνόρων θεατρικά του έργα που έχουν παρασταθεί – αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshire Playhouse, Tristan Bates και Tangle Theatre στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α. κ.α.

Μετά από τα έργα του: Πίστη στο Θέατρο του Νότου (2001) σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, Οι Μέρες πριν έρθεις στο Θέατρο του Νότου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (2002), Φύλλα Της στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (2003), δεύτερο ανέβασμα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη (2010), τρίτο ανέβασμα σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μέντη (2013), το βραβευμένο από την UNESCO έργο Κάσσυ στο φεστιβάλ των Δελφών σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση (2007), το Κέλυφος στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης (2011) και το Μπελ Επόκ στο θέατρο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή (2012), το Λάσσυ έρχεται να μας αφηγηθεί, με το γνώριμο μαύρο χιούμορ του συγγραφέα, μια ιστορία εξομοίωσης εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου ως γρανάζια του ίδιου ισοπεδωτικού συστήματος.