Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, μετά την επιτυχημένη πορεία του με τους Modrec, μας παρουσιάζει τo πρώτο solo project του με

Του Μπάμπη Βασιλειάδη

τίτλο “Spectralfire” που κυκλοφορεί από την Restless Wind. Με το όνομα αυτό εμφανίζεται από το 2006, έχοντας κάνει αρκετά live δίπλα σε καλλιτέχνες όπως Monika, Lolek, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή κ.α. Ο δίσκος αποτελείται από δώδεκα συνθέσεις και δίνει την αίσθηση οτί είναι χωρισμένος σε τρία μέρη τα οποία αλληλοεξαρτώνται και αλληλοεπηρεάζονται, χωρίς όμως να τους λείπει η δική τους αυτονομία. 

Το βασικό μουσικό συστατικό του album είναι τα πλούσια φωνητικά που έχει, που πάνω τους χτίζονται electro-pop και trip-hop μελωδίες, με ατμοσφαιρική και ταξιδιάρικη διάθεση.

Και λέω τα φωνητικά γιατί εκεί φαίνεται να έχει πέσει η περισσότερη δουλειά. Και η πρώτη φωνή αλλά και οι δεύτερες που έρχονται ως υποστήριξη για να εμπλουτίσουν και να ζεστάνουν τον ήχο, είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σωστά τοποθετημένες πάνω στα κομμάτια. Κιθάρες, μπάσο, samples, sythesizers, πολύ όμορφα παιγμένα και με minimal προσέγγιση, έχουν συνοδευτικό ρόλο και καμία επιδίωξη για κάτι παραπάνω. Σημεία αναφοράς του album, το πολύ καλό “Protagonist”  που παρ’ όλη την μεγάλη διάρκεια του και τις συχνές επαναλήψεις που έχει, επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω.

Είναι το κομμάτι που σου κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον, με τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη να θυμίζει απίστευτα τον Damon Albarn στο ηχόχρωμα της φωνής του! Επίσης το “This Mess” το οποίο είναι το πιο «ραδιοφωνικό» κομμάτι του album και αυτό που μάλλον θα ακούστει περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα όργανα έχουν παιχτεί από τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη εκτός από το εξαιρετικό παίξιμο του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου στα τύμπανα, και της Ματίνας Κουντουρόγιαννη στο πιάνο, συνοδοιπόροι του Spectralfire κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Η παρουσίαση του δίσκου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο An Club.

Key Tracks : “Body Weak”, “This Mess”, “Protagonist”