Το θέατρο Άνεσις φιλοξενεί από το Σάββατο 1η Μαϊου και για οκτώ μόνο παραστάσεις, το έργο της Βαλεντίνας Δραγάτση, La Vie en Tango. Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη παράσταση tango, μία απλή παράσταση χορού. Είναι ένα show με ζωντανή ορχήστρα, χορό και τραγούδι!

Κυρίως όμως είναι η ιστορία μιας γυναίκας και παράλληλα η ιστορία πολλών γυναικών που την περίοδο του μεσοπολέμου μετανάστευσαν στο λιμάνι του Buenos Aires αναζητώντας μία καλύτερη μοίρα. Μέσα από τα κοστούμια, τα τραγούδια και τα σκηνικά, μέσα από τις χορογραφίες ο θεατής ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και γίνεται κοινωνός του ανθρώπινου πάθους, του πόνου, της μελαγχολίας και του πόθου: ότι ακριβώς είναι το Tango, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Στέφανος Χατζηγεωργίου.

Η ιστορία ξετυλόγεται σε ένα καμπαρέ στο Παρίσι την περίοδο του μεσοπολέμου και μέσα στην πλάνη του χορού, όταν ένας άντρας θα ξεχωρίσει από το πλήθος τη νεαρή κοπέλα που τον σερβίρει.

Πρέπει να την υποτάξει… πρέπει να την πάρει μαζί του πίσω στην Αργεντινή… Εκείνη γοητεύεται και τον ακολουθεί στο Buenos Aires ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή. Το φινάλε όμως που είχε επιλέξει η μοίρα για κείνη, δεν μπορούσε ποτέ να το έχει φανταστεί…

Χορεύουν: Η 12μελής χορευτική ομάδα TANGO LOCO.

Ορχήστρα: Quinteto TANGartO: Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, βιολί, Θωμάς Κοντογεώργης, πιάνο, Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, κιθάρα, Γιώργος Αρνής, κοντραμπάσο. Τραγούδι: Μόρφω Τσαϊρέλη.

Σκηνοθεσία: Στέφανος Χατζηγεωργίου, Σενάριο: Βαλεντίνα Δραγάτση, Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Στέφανος Χατζηγεωργίου, Φωτισμοί: Στέφανος Χατζηγεωργίου, Βαλεντίνα Δραγάτση, Επιμέλεια σκηνικών – κοστουμιών: Βαλεντίνα Δραγάτση, Κατασκευή κοστουμιών: Dimi Couture, Φωτογραφία αφίσας: Anna Roussos, Video – φωτογραφία: Studio Montaz, Graphic arts: Βιολέτα Παπαγιάννη, Οργάνωση παραγωγής: Αφροδίτη Κεφαλά, Παραγωγή: Quickstep Productions.