Με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Salonicco συνεχίζονται στις 30 Νοεμβρίου 2014, οι συναυλίες μουσικής δωματίου στα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. με έργα κορυφαίων συνθετών της ρομαντικής περιόδου. 

Οι Salonicco αποτελούνται τους Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Ευτυχία Ταλακούδη (βιολί), Παύλο Μεταξά (βιόλα) και Μυρτώ Ταλακούδη (βιολοντσέλο) και θα παρουσιάσουν το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα-ελάσσονα, έργο 13 του Φέλιξ Μέντελσον και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 σε λα-ελάσσονα, έργο 51/2 του Γιοχάνες Μπραμς.

Ο Μέντελσον έγραψε το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2, έργο 13 το 1827 και παρότι έφηβος θεωρούνταν έμπειρος συνθέτης μουσικής δωματίου. Η σύνθεση θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα του πρωίμου ρομαντισμού, όπου ο συνθέτης υπήρξε πρωτοπόρος, ενώ γράφτηκε όταν ο Μέντελσον ήταν σφόδρα ερωτευμένος και βασίστηκε σε ένα τραγούδι που είχε ήδη γράψει για την αγαπημένη του. Ο Μπραμς έγραψε συνολικά τρία Κουαρτέτα Εγχόρδων και λέγεται ότι πριν αποφασίσει την έκδοση των δύο πρώτων έργων κατέστρεψε πάνω από 20 παρόμοιες συνθέσεις, εξαιτίας της τελειομανίας του. Στο Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα ελάσσονα, έργο 51/2 ο Μπραμς συνδυάζει λυρικά και δραματικά στοιχεία.

Η συναυλία του Κουαρτέτου Salonicco θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης», την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00. 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 θα εμφανιστεί το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης», σε συνεργασία με τον σολίστ Γιάννη Καραγιαννίδη (κλαρινέτο) και έργα Ριάδη, Σοστακόβιτς και Μπραμς.