Η συναυλία ξεκινάει µε το Τρίο για φλάουτο, φαγκότο και πιάνο σε σολ μείζονα, έργο που ανακαλύφθηκε μετά τον θάνατό του. Εικάζεται ότι το συνέθεσε όταν ήταν περίπου δεκαπέντε χρονών και δείχνει την επιρροή που είχε από τον Μότσαρτ. Στη συνέχεια θα ακουστεί το Σεξτέτο για έξι πνευστά που έγραψε το 1796. Αποτελείται από τέσσερα μέρη και έχει ως βάση τα βιεννέζικα κλασικά μοτίβα. Στο δεύτερο μέρος θα παιχτεί το Οκτέτο για πνευστά. Το έγραψε το 1792 στη Βόννη, προτού καθιερωθεί εκεί ως συνθέτης, ενώ το 1795 το επεξεργάστηκε εκ νέου και το ανέπτυξε στο πρώτο του Κουαρτέτο εγχόρδων

αρ. 1.

Ερμηνεύουν:
Όθωνας Γκόγκας Φλάουτο
Γιάννης Οικονόµου Όµποε
Κώστας Γιοβάνης Όµποε
Σπύρος Τζέκος Κλαρινέτο
Κώστας Τζέκος Κλαρινέτο
Δηµήτριος Ντακοβάνος Φαγκότο
Ρέα Πικίου Φαγκότο
Γιάννης Γούναρης Κόρνο
Γρηγόρης Ασωνίτης Κόρνο
Δημήτριος Μαρίνος Πιάνο

Ventus Ensemble

Τα μέλη του Ventus Ensemble γνωρίζονται από παιδιά, με τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας να αποτελούν το σημείο αναφοράς μιας κοινής μουσικής πορείας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με τη μουσική σύμπραξη των περισσότερων από αυτών στις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες.

Το καλοκαίρι του 2005 σχημάτισαν το κουιντέτο Ventus με σκοπό την εξερεύνηση και προώθηση του ρεπερτορίου για κουιντέτο ξύλινων πνευστών. Η ανάγκη τους όμως να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους, δημιούργησε την άνοιξη του 2012 το Ventus Ensemble, εμπλουτίζοντας την αρχική σύνθεση του συνόλου με το κλασσικό κουιντέτο χάλκινων πνευστών, πιάνο, κρουστά και ενίοτε χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και σε φεστιβάλ όπως το Κ.Ο.Θ. Underground, το Φεστιβάλ Τεχνών της Κέρκυρας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” συμμετείχε στη διοργάνωση και την καλλιτεχνική διεύθυνση της 12ης και 13ης Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο στην Κέρκυρα από το 2003.

Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει πολλά από τα σημαντικότερα έργα και ενορχηστρώσεις μουσικής δωματίου για σύνολα πνευστών, έργα Ελλήνων συνθετών της Εθνικής και Επτανησιακής Σχολής και παραγγελίες νέων έργων για το σύνολο.

Τον Μάιο του 2016 το Ventus Ensemble κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο όπου το κουιντέτο χάλκινων πνευστών του συνόλου ερμηνεύει τη σουίτα Circular Argument του συνθέτη Αλέξανδρου Λιβιτσάνου και κυκλοφορεί από την Decca Classics.