Ο Χώρος Τέχνης 24 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Σιαφάκα, στην οποία θα δούμε έργα της τελευταίας τετραετίας …

τα οποία είναι ζωγραφισμένα κυρίως στην Κύθνο και την Αθήνα.

Στον κατάλογο της έκθεσης ο Κώστας Σιαφάκας σημειώνει για τη δουλειά που παρουσιάζει:

Τα έργα που απαρτίζουν την παρούσα έκθεση είναι καρπός από την εργασία της τελευταίας τετραετίας. Είναι ζωγραφισμένα κυρίως στην Κύθνο και στην Αθήνα, σε χώρους, σε τοπία, αλλά και σε συνθήκες ζωής, που γνώριζα ότι σύντομα θα εγκατέλειπα. Η επίγνωση αυτή προσέδωσε στη δουλειά έναν επιπλέον χαρακτήρα, ο οποίος συνόδεψε τις πάγιες επιδιώξεις μου: συνειδητά ή ασυνείδητα η όρασή μου απέκτησε την ιδιότητα μιας προκαταβολικής νοσταλγίας. Η ζωγραφική στάθηκε ο πιο ισχυρός τρόπος να καταγράψω τις όψεις και την ατμόσφαιρα της καθημερινότητας δημιουργώντας ένα άλλο ημερολόγιο, που παραμένει πιστό στη σιωπή.

Ο Κώστας Σιαφάκας γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά. Αποφοίτησε το 2000. Από το 2003 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα ως μόνιμος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ατομικές εκθέσεις του: 2003 Πολύεδρο, Πάτρα –  2006 Γκαλερί Έκφραση, Αθήνα  –  2008 Πολύεδρο, Πάτρα  – 2011 Χώρος τέχνης 24, Αθήνα. Εχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.