Το Μουσείο Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Κωνστάντιας Κράτσα με τίτλο «Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Η Κωνστάντια Κράτσα, παιδί της νέας χιλιετίας (millennial) έχει ζήσει σε τέσσερις χώρες για σπουδές και εργασία ενώ έχει ταξιδέψει σε πολλές άλλες. Σήμερα εργάζεται στο χώρο του marketing και ως ερασιτέχνης φωτογράφος, από τα φοιτητικά της χρόνια, αποθανατίζει εμβληματικές πόλεις και «αφηγείται» με το φακό της το ρόλο που διαδραματίζουν καθώς και τη εικόνα που θέλουν να προβάλουν.

Την ενδιαφέρει η χωροταξία της κάθε πόλης, τα κτήρια και τα μνημεία γιατί πιστεύει ότι η αρχιτεκτονική και η αστική διάπλαση μιλούν για την κουλτούρα των κατοίκων της. Θεωρεί ότι οι δημιουργίες μιας γενιάς επηρεάζουν τις επόμενες και χτίζουν την ταυτότητα της πόλης.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου ξεκινώντας από την Αθήνα και, ακολουθώντας την τροχιά του ηλίου, καταλήγουν στο Ντουμπάι, χωρισμένες σε τρεις ενότητες:

                πόλεις με παρελθόν: Αθήνα και Παρίσι

                πόλεις με παρόν: Λονδίνο και Νέα Υόρκη

                πόλεις με μέλλον: Σαγκάη και Ντουμπάι.

Όλες χαρακτηρίζονται από τον διεθνή χαρακτήρα τους και ως εκ τούτου ανήκουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κωνστάντια Κράτσα, γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BA, LLM). Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι με Cours de Civilisation Française στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μετέπειτα παρακολούθησε μαθήματα marketing στο πανεπιστήμιο του Harvard. Εργάστηκε στη εταιρεία L’Oréal, στον τομέα του marketing, στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Σήμερα εργάζεται στον ίδιο τομέα στο Ντουμπάι.

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες για επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, καθώς και συμμετέχοντας σε εθελοντικές αποστολές.