Το τριήμερο Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, το Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, φιλοξενεί την κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα «Κωδικός Σπασίμπα – Ντα» (Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ).

Η παράσταση, που εισέπραξε εξαιρετικές κριτικές κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πήρε 1ο βραβείο κοινού σε διαδικτυακή ψηφοφορία, επιστρέφει στα ανατολικά της πόλης.

Ο Βασίλης Τσικάρας είναι γνωστός από την κωμωδία «Ψάρι στα χείλη», τις σατιρικές επιθεωρήσεις «MADMIX» και «MADMIX T-reloaded» και τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Φρυκτωρία». 

Λίγα λόγια για το έργο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η συντηρητική κοινωνία του Λονδίνου δέχεται τα πρώτα «χτυπήματα» εκμοντερνισμού με τους επαναστατημένους νέους της εποχής να ζητούν αλλαγές. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμια κατασκοπευτική δράση στον τομέα της βιομηχανίας, με τη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα να θεωρούνται οι μεγάλοι αντίπαλοι της Μεγάλης Βρετανίας.

Επηρεασμένος από το όλο κλίμα, ο Λονδρέζος βιομήχανος Έρικ Σέλτερ, φοβάται πως μπορεί να έχει γίνει στόχος κατασκόπων. Ο μπάτλερ του, Πέρι Άντριου, πιστεύει σε αυτές τις θεωρίες και είναι έτοιμος να τον υπερασπιστεί, με οποιοδήποτε κόστος. Σύμμαχός του γίνεται και ο μάγειρας της οικίας, Τρέβορ.

Ένα περίεργο σημειωματάριο της Λίζας, μέλλουσας μνηστής του Έρικ Σέλτερ, αλλά και προσωπικά… πάθη, τον οδηγούν στο να βγάλει ένα παρακινδυνευμένο συμπέρασμα. Το αφεντικό του κινδυνεύει κι αυτός πρέπει να βρει, έναν τρόπο σωτηρίας, όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας

Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης

Κοστούμια – styling: Θεατρική ομάδα Άρατος

Hair styling: Έλενα Γεωργακάκη

Ήχοι – φώτα: Γιώργος Στεφανίδης, Δημήτρης Προύσαλης

Μακιγιάζ – FX Artist: Νεφέλη Αδαμίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπαλάσκα

Σχεδιασμός αφίσας – flyer: Δημήτρης Παγιάντζας

Trailer – δημιουργικό:  Μύρων Μούτος, Παναγιώτης Λέφκας

Radio voice: Στέλιος Ντοκούζ

Παίζουν: Βασίλης Τσικάρας, Στέργιος Κωσταντζίκης, Νίκος Νικολαΐδης, Ελένη Τριανταφύλλου & ο Σταύρος Δουκουζγιάννης.