Με την ανταπόκρισή του στο \»3 Χ 3\», τον πρώτο κύκλο των θεματικών παραστάσεων του Σταύρου Ξαρχάκου -μαζί με την ΚΟΕΜ και την Έλλη

Πασπαλά– στο Gazarte, το κοινό της Αθήνας απέδειξε ότι διψάει για αληθινή μουσική και για τις συγκινήσεις που μόνο εκείνη μπορεί να προσφέρει.

Οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου, δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών, χάρισαν βραδιές \»μυσταγωγίας\» σε χιλιάδες ανθρώπους που ασφυκτικά γέμισαν κάθε Κυριακή και Δευτέρα από τα μέσα Νοεμβρίου την ατμοσφαιρική αίθουσα του Gazarte.

Έμοιαζε σχεδόν επιβεβλημένο να δοθεί μια παράταση. Στον αρχικό προγραμματισμό του \»3 Χ 3\» λοιπόν, προστέθηκαν δύο ακόμα διήμερα, 12 & 13 αλλά και 19 & 20 Δεκεμβρίου. Κυριακή και Δευτέρα, όπως πάντα.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επέλεξε τον τίτλο «3 Χ 3» για τον πρώτο κύκλο των θεματικών εμφανίσεών του στο Gazarte.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, το «3 Χ 3», ως αριθμητική πράξη αποκαλύπτει και πολλά –όχι όμως τα πάντα- για την ίδια την παράσταση, που άξονά της θα έχει τα τραγούδια 3 συνθετών: του Μάνου Χατζικάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Η μουσική τους θα συναντήσει το λόγο μεγάλων ποιητών -του Νίκου Γκάτσου, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη) του Νίκου Καζαντζάκη και άλλων σημαντικών ποιητών.

Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο η 12μελής Κ.Ο.Ε.Μ., με την οποία συμπορεύεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά – μια σπουδαία φωνή, που ισορροπεί επιδέξια μεταξύ τεχνικής και συναισθήματος.