Ο Κρατήρας.
Μία πηγή και ένα κέντρο.
Ο κάθε άνθρωπος.
Μια συμφωνία για να μην ξεχάσει το σώμα και να μην ξεχαστεί.
Χορεύουμε για να διατηρήσουμε τη φλόγα αναμμένη.

Από την Παρασκευή 15 Μαΐου καλλιτέχνες/ερμηνευτές διαδέχονται ο ένας τον άλλον σε μια σκυταλοδρομία παρουσίας 24 ώρες το 24ωρο, για τουλάχιστον πέντε ημέρες σε ένα επιλεγμένο δημόσιο σημείο*.

Ανταποκρινόμαστε με μια πρακτική, σε μια καθημερινότητα που μας προσπερνάει και στα γεγονότα που αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Ο Κρατήρας δεν είναι παράσταση ή διαδήλωση, αλλά μια λειτουργία που παράγει πολιτική σκέψη, πλαίσιο δικτύωσης και επικοινωνίας.

Με την παρουσία μας, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί, «φροντίζουμε» τον Κρατήρα. Θα είμαστε εκείνοι που θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, και όλοι μαζί τις τέχνες μας. Θα είμαστε εκείνοι που κρατάμε το σώμα ζωντανό.

Ο Κρατήρας είναι μια καλλιτεχνική δράση που υποστηρίζεται, οργανώνεται και πλαισιώνεται κυρίως από την κοινότητα του χορού ανοίγοντας το κάλεσμα σε καλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή, τόσο πιο έντονα θα αφήσει το αποτύπωμά του. Η πρακτική του Κρατήρα δημιουργήθηκε από την ομάδα του οργανισμού κοινωνικής χορογραφίας RICE και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της σχολής χορού RSOD 2017 στο νησί της Ύδρας.

Credits για τις ζωγραφιές: Robin Woolner

* Το σημείο θα ανακοινωθεί σύντομα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ

Η συνολική δράση του “Κρατήρα” διαρκεί όσο υποστηρίζεται από τους συμμετέχοντες και πραγματοποιείται συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Ο κάθε συμμετέχοντας επιλέγει την επιθυμητή ημέρα και ώρα, και αναλαμβάνει με υπευθυνότητα να είναι παρών για την ώρα και την ημέρα που έχει επιλέξει.

Για να συμμετέχετε στέλνετε ένα e-mail στο [email protected] με τίτλο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ από το οποίο θα λάβετε τους συνδέσμους για να επιλέξετε ώρα και μέρα συμμετοχής. Στο e-mail θα σας απαντήσουμε με περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο και τον τρόπο λειτουργίας.

Ο καλλιτέχνης δεσμεύεται κατ’ αρχήν να είναι στην ώρα του, και να ακολουθήσει την οδηγία. Κατά δεύτερον, δεσμεύεται να ενημερώσει σε περίπτωση που για οποιονδήποτε έκτακτο λόγο δεν μπορεί να παρευρεθεί την ώρα που δήλωσε συμμετοχή.