Κούκος είναι ό τίτλος του νέου θεατρικού έργου του Poka-Yio με πρωταγωνιστή τον Μάκη Μπογέα, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Studio Poka-Yio, από τις 25 Απριλίου 2015.

Ο ΚΟΥΚΟΣ είχε όνειρα. Μια καριέρα μάνατζερ, lifestyle. Απέκτησε το ωραίο αυτοκίνητο που ονειρευόταν και νοίκιασε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Προσπάθησε να κλέψει στο πόκερ της ζωής και η ζωή του πήρε όχι μόνο ότι είχε αλλά και όλα τα όνειρά του. Τώρα κλεισμένος σε ένα ίδρυμα θυμάται τα θραύσματα της επιφανειακής, αστείας και μαζί τραγικής πορείας του.

Βασισμένο στους χαρακτήρες του έργου «Στη Φωλιά του Κούκου» του Ken Kesey, ο ΚΟΥΚΟΣ είναι το δεύτερο θεατρικό έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Poka-Yio μετά το F*ART (2007). Τον ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου και απόκληρου πρώην μάνατζερ παίζει ο ηθοποιός Μάκης Μπογέας.

O Poka-Yio είναι γνωστός για τη ζωγραφική και τις performances του. Είναι συν-ιδρυτής της Μπιενάλε της Αθήνας και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί σαν δημιουργός-ερευνητής στον κόσμο των οργανισμών και των επιχειρήσεων δουλεύοντας ως σύμβουλος στρατηγικής και coach για τα στελέχη τους. Στόχος του είναι η εξερεύνηση, εκ των ένδων, του «Πολιτισμού της Επιθυμίας». Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η σειρά πορτραίτων μάνατζερ με τίτλο Powerpoint, η ατομική έκθεση Bubblicious, οι performances Golden Boy και Analect Bowling και η πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Mindfulness η οποία θα έχει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών του Oberhausen.

Ο Μάκης Μπογέας έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους καθώς και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Φιλάνθη Μπογέα, τα σκηνικά η Μαριλένα Μπατάλη και τα ηχητικά ο ILIOS. Βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια παραγωγής Δέσποινα Κασιώτη. Διεύθυνση Studio Poka-Yio Θάνος Ζαρουχλιώτης.