Μια ακόμη μέρα στον Παράδεισο «υπόσχεται» με τρόπο προκλητικά ειρωνικό ο εικαστικός Κώστας Τσώλης. Αρχειακό φωτογραφικό υλικό, εικονογραφήσεις εφημερίδων και περιοδικών, διαφημιστικές αφίσες και αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ βρίσκονται στον πυρήνα της δημιουργίας του, με συνθέσεις οι οποίες επικεντρώνονται στις έννοιες της ιστορίας, της ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Η ζωγραφική του Κώστα Τσώλη προκαλεί το βλέμμα υπερβαίνοντας τις συμβάσεις του. Απευθύνεται, σημαίνει , παρακινεί, εγείρει ζητήματα υπαρξιακής και οντολογικής τάξης και επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία. Πρωταγωνιστές των έργων του, μια λίστα γεγονότων και υποκειμένων: οι επαναστατικοί και λαϊκοί ηγέτες και αγωνιστές, τα πορτραίτα πνευματικών προσωπικοτήτων, οι ανθρωπολογικές μελέτες, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η Αμερική των φυλετικών διακρίσεων, τα εθνικά εμβλήματα, τα σύμβολα της αγωνιστικότητας αλλά και της εξουσίας, οι σκηνές της εξέγερσης, τα θύματα και η βία της κρατικής καταστολής της πρόσφατης ιστορίας, οι όψεις της Ελλάδας της κρίσης και οι αναποδογυρισμένες βάρκες των προσφύγων στον βυθό του Αιγαίου.

Μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά και δύσκολα μονοπάτια της Ιστορίας και της Μνήμης, όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον βαθμό συμμετοχής και εμπλοκής του, με την ομώνυμη έκθεση -“Another day in paradise”- στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαΐου 2018.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης – Επιμελητής ΚΜΣΤ

Ο Κώστας Τσώλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ανήκει στο Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό της Ανωτάτης Σχολής ΚαλώνΤεχνών της Αθήνας.

Μέλος της Εικαστικής Ομάδας Κατάληψη (1986-1990), έχει επίσης πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιλογή:

(2014) No Country for Young Men – Contemporary Greek Art in Times of Crisis, BOZAR, Βρυξέλλες, Βέλγιο
(2013) Agora, 4η Μπιενάλε της Αθήνας
(2012) NEWTOPIA – The State of Human Rights, Mechelen, Βέλγιο (2011) αναφορά – αναπαράσταση, Εβραϊκό Μουσείο (στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
(2009) paint-id (στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης),
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη
(2009) Πολιτικό – Προσωπικό (στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης
Θεσσαλονίκης), Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
(1999) Προσεγγίσεις Ελληνικότητας, Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνα, Falum -Στοκχόλμη, Σουηδία ,Βρυξέλλες, Βέλγιο
(1997) Το Πλοίο Δεν Φάνηκε Ακόμα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, Βρέμη Γερμανία.
(1994) XIII India Triennale, Νέο Δελχί Ινδία
(1989) Εικαστική Ομάδα Κατάληψη, Οπτικοακουστική Δράση – Ζωγραφική , Σιδηροδρομικός Σταθμός  Θεσ\νίκης. Ζωγραφική σε περιοδεύοντα βαγόνια , Σιδηροδρομικός σταθμός Αλεξανδρούπολης –Δράμας –Κοζάνης