Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι διεθνώς γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης ζωγράφος, γιατί έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε πολλές διεθνείς παρουσιάσεις Μπιενάλε και Art Fairs. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και έχει παρουσιασθεί σε πολλά έγκυρα διεθνή βιβλία και περιοδικά Τέχνης.

Στο σημαντικό του έργο έχουν αναφερθεί πολλοί γνωστοί ιστορικοί της Τέχνης, φιλόσοφοι και δημοσιογράφοι ξένοι και Έλληνες. Η διεθνής του παρουσία είναι σημαντική, γιατί έχει την μοναδική ικανότητα να πραγματεύεται στη ζωγραφική του θέματα με τρόπο που να εστιάζει εννοιολογικά στο προς έρευνα αντικείμενο, χρησιμοποιώντας κατά μοναδικό τρόπο το σχέδιο και το χρώμα. Ο τρόπος είναι καινοτόμος και για έναν επιπλέον λόγο: Στις εμπνευσμένες του κατασκευές χρησιμοποιεί νέα υλικά όπως το inox και τον φωτισμό Led δίνοντας το στίγμα της πρωτοπορίας ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τρόπο της εικαστικής έκφρασης. Νέοι δρόμοι ανοίγονται που θα οδηγήσουν σε καινούριες νοητικές κατακτήσεις και άλλη θέαση του κόσμου.

Τα έργα του είναι μοναδικά και πρωτότυπα, γιατί ανάλογα έργα δεν έχουν παρουσιασθεί πρωτύτερα αναφερόμενα στο συγκεκριμένο θέμα. Ο ζωγράφος δίνει υπόσταση στην νέα αναγέννηση της τέχνης και της φιλοσοφίας, γιατί αντλεί την έμπνευση του έργου του, εκτός των άλλων και από σημαντικούς φιλοσόφους όπως ο Αντόρνο, ο Χάμπερμας, ο Μπέντζαμιν και η ιστορική Αν Άλμπομ.

Ο επισκέπτης της έκθεσης «Τα μυστικά της ενέργειας» θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει μια καινούρια προσέγγιση της ζωγραφικής αλλά και των εικαστικών κατασκευών οι οποίες εμπεριέχουν το φως. Πράγματι ο φωτισμός Led προσδίδει δύναμη, πρωτοπορία και αισιοδοξία για την νέα εποχή που έρχεται για τον όχι και τόσο απαισιόδοξο, νέο κόσμο.

Η Έκθεση φιλοξενείται από το 17ο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο, που διοργανώνεται από την Hellenic Association for Energy Economics -HΑΕΕ, και εμπνέεται από την κεντρική θεματολογία του.