Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει το έργο του Μάικλ Φρέϊν με τίτλο «Κοπεγχάγη»…

… από 25 Δεκεμβρίου 2012 έως και 12 Φεβρουαρίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Μάικλ Φρέιν, «ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ», παρουσιάζεται φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο θέατρο studio Μαυρομιχάλη από 25 Δεκεμβρίου έως 12 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.00 μμ
Ένα μακρύ ταξίδι από τη Φυσική ως τον Άνθρωπο.

Το έργο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1998 για πρώτη φορά και αποτέλεσε αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην κοινότητα των ιστορικών της επιστήμης. Είναι  βασισμένο σε μια συνάντηση – γεγονός, ανάμεσα στους δύο από τους σημαντικότερους νομπελίστες φυσικούς όλων των εποχών, τον Γερμανό Βέρνερ Χάιζενμπεργκ ( 1901-1976) και τον Δανό Νηλς Μπορ ( 1885-1962) —από τους θεμελιωτές της κβαντικής θεωρίας— μαζί με την γυναίκα του Μπορ, Μαργκρέτε (1890-1984).

Ο Φρέιν δημιούργησε  μια φανταστική συζήτηση που πραγματοποιείται μετά τον θάνατό τους προσπαθώντας να δώσουν τέλος στις εκκρεμότητες σχετικά με το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους σε κείνη τη σύντομη συνάντησή τους το 1941 που απετέλεσε και το τέλος της προσωπικής τους σχέσης. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η περίφημη συνάντηση, ήταν αρνητικές μιας και έλαβε χώρα στην κατεχόμενη από τα γερμανικά στρατεύματα Κοπεγχάγη, ενώ οι Ναζί είχαν ήδη αρχίσει τις έρευνες για την κατασκευή της ατομικής βόμβας. Το έργο θέτει ερωτήματα για την πορεία της επιστήμης και της πολιτικής σε σχέση με τις αλλαγές που επέφερε ο συνδυασμός τους στον κόσμο του 20ου αιώνα.

Συντελεστές:
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ηρώ Μουκίου, Βασίλης Ρίσβας, Θοδωρής Αντωνιάδης.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αννίτα Δεκαβάλλα
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Μαργαρίτης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Δημήτρης Κακριδάς
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σεμέλη Μαργαρίτη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Αλέξανδρος Ζαρμπής.
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Πέτρος Πέτρου