Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να προσκαλέσω και φέτος, όσους βρεθούν στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης, να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη.

Στη Σαντορίνη, τον τόπο που ζω και εργάζομαι τα τελευταία 15 χρόνια, το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη αποτελεί ένα θεσμό και πόλο έλξης των επισκεπτών του νησιού και πραγματοποιείται, εδώ και 36 χρόνια, σε ένα από τα λίγα ιστορικά αρχοντικά του 17ου αιώνα που διασώθηκαν από τους σεισμούς του 1956 και ανακαινίστηκε με φροντίδα και δαπάνες της Καθολικής Επισκοπής Θήρας, το Μέγαρο Γκύζη.

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή, καθώς, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το φετινό Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε να ενυπάρχουν, όπως πάντα, όλα τα είδη μουσικής δημιουργίας, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε σημαντικότατες συνεργασίες με δύο από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή, έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε νέους μουσικούς του σημαντικότερου  ίσως μουσικού εκπαιδευτικό οργανισμό της Ευρώπης, του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τέχνών της Βιέννης. Οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν οι νεαροί καλλιτέχνες τελούν υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα και γίνονται στο πλαίσιο κοινών δράσεων που προγραμματίζονται από τους δύο εμπλεκόμενους φορείς σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί και φέτος εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Haig Yazdjian, ο Θεόδωρος Κερκέζος, ο Χρίστος Παπαγεωργίου, που θα μας χαρίσουν μοναδικές βραδιές.

Αισθανόμαστε επίσης, ιδιαίτερα τυχεροί που συμπεριλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας την πολύ επιτυχημένη παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου, “ο Αττίκ στο Παρίσι…και άλλες ιστορίες”, βασισμένη σε ελληνικά αλλά και γαλλικά τραγούδια του Αττίκ, αλλά και το Αθηναϊκό Κουϊντέτο Δ. Δούνης που δένει τον γλυκό ήχο των νυκτών εγχόρδων του με τη φωνή της Ιωάννας Φόρτη και μας ταξιδεύει σε γνωστές μελωδίες.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη  θα πέσει την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, με τους νικητές των πέντε κατηγοριών του Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων The Muse να μας ξετυλίγουν τη δεξιοτεχνία τους.

Σας περιμένουμε να απολαύσετε και φέτος αυτό το Μουσικό ταξίδι.

Info:

Ο Κωνσταντίνος Γρηγορίου γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι Διπλωματούχος Σύνθεσης (1ο Βραβείο και Χρηματικό Έπαθλο “Μανώλης Καλομοίρης”) στην τάξη του συνθέτη και καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Ωδείου, Περικλή Κούκου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο κοινό στην Ελλάδα, την Αμερική, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία. Έργα του έχουν, επίσης, μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ) και κυκλοφορούν σε CD από τη δισκογραφική εταιρία Irida Classical. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 είναι Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας, όπου και διδάσκει κιθάρα, υποχρεωτικά και Ανώτερα Θεωρητικά. Από τον 2015 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, στη Σαντορίνη.


Διαβάστε επίσης:

Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη για 37ο χρόνο στην Σαντορίνη | 25 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2017 | Είσοδος Ελεύθερη